FTE Improvery gaat Serious Gaming inzetten bij verandertrajecten

18 / 10 / 2018
FTE Groep

FTE Improvery en software leverancier SharkMark.com gaan samenwerken!

JUNGOO, een door SharkMark ontwikkelde Mobile Game, zorgt voor hogere betrokkenheid van medewerkers en stimuleert om op de werkvloer verbetermogelijkheden in processen vast te leggen. Alle medewerkers, of het er 10 of 500 zijn, kunnen meedoen. Het doel van het spel is helder: kom met verbetermogelijkheden om het proces sneller, beter, goedkoper of simpeler te maken. Ieder idee levert automatisch punten op.

Sybrand en Arthur over Continu Verbeteren: ‘Steevast hebben onze opdrachtgevers de wens zo veel mogelijk medewerkers te betrekken bij een veranderende organisatie. Maar in de praktijk worden er 1 of 2 personen naar voren geschoven. Door de inzet van de mobiele telefoon en een slimme app, kan nu iedereen meedoen terwijl het ook nog eens minder tijd kost’. Sybrand: ‘Dat is één, maar medewerkers vinden het ook nog eens heel erg leuk om aan het werk een spelelement toe te voegen.’ Arthur: ‘Hoe meer medewerkers we inzetten des te meer verbeterpotentieel en hoe beter de resultaten. Voor continu verbeteren activeren wij de mensfactor optimaal en het levert plezier en resultaat op.’

Sybrand en Arthur: ‘Bij opleiders van Lean trainingen zien we hetzelfde. Er is relatief veel aandacht voor overdracht van kennis op de cursist, maar hoe help je je cursist aan praktische tools om in de eigen organisatie procesoptimalisatie te faciliteren? Wij leiden in onze geaccrediteerde green- en blackbelt trainingen onze cursisten op tot spelleiders van JUNGOO. Een belangrijke stap om onze cursisten echt succesvol te laten zijn in de eigen organisatie’.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen