De belangrijkste stap die je zet is de eerstvolgende

Onze FTE’ers willen zich graag blijven ontwikkelen. Daarom investeren wij veel in kennismanagement. Wij willen graag het enthousiasme van onze professionals vasthouden en faciliteren, door ze de ruimte te bieden om te experimenteren of kennis op te doen met nieuwe methodieken of technologie.

We hebben dan ook LABS opgezet, waarin professionals (soms in co-creatie met opdrachtgevers) kennis kunnen ontwikkelen over processen, robotisering, datamanagement en transities. Daarnaast organiseren wij regelmatig inspiratiesessies en workshops om samen te onderzoeken wat innovatie kan betekenen voor onze business.

Onze initiatieven

Robotisering

Robotic process automation of beter gezegd RPA. Met deze technologie kunnen hoog-volume repeterende werkzaamheden eenvoudig worden geautomatiseerd. Wat resulteert in kwaliteitsverbetering en meer tijd voor medewerkers om waarde toe te voegen aan de relatie met de klant.

Binnen RobotLAB houden wij de RPA markt in de gaten, experimenteren wij met de diverse software en identificeren wij processen bij onze opdrachtgevers, waarmee de eerste ervaringen op kunnen worden gedaan. FTE specialiseert zich in procesidentificatie, analyse, optimalisatie en het creëren van draagvlak.
De implementatie verzorgen wij samen met onze technologiepartner Coforce.

Robotisering

BI/Data-analytics

Fact-based, data-driven, business intelligence. Deze termen komen wij regelmatig tegen bij onze opdrachtgevers. FTE investeert volop in kennis en partnerships rondom datamanagement. Onze focus ligt met name op de doorvertaling naar onze business. Wat zijn de mogelijkheden en op welke wijze kan dit waarde toevoegen bij het doorvertalen van de strategie van onze opdrachtgevers? We beginnen daarbij liever met kleine praktische oplossingen dicht bij de business, dan met hoogdravende beloften. We werken nu aan oplossingen zoals het actueel houden van adressenbestanden van deelnemers, procesmining als objectieve voeding voor procesverbetering en data-analytics bij migratie trajecten. Laten we eerst gewoon maar beginnen.

BI/Datamanagement

Blockchain

De hamvraag is: wat kunnen wij ermee in onze business? Want wat is Blockchain? Hoe werkt het en wat kan het? Regelmatig verzorgen wij samen met onze IT-partners, workshops waarin dit aan bod komt.

Het is heel erg leuk om techniek en domeinkennis samen te brengen, uit te werken met onze business specialisten en dan te kijken wat er uit ontstaat. Dat resulteert soms in verrassende ideeën. Soms ‘ver van ons bed’, maar vaak wel inspirerend en verbeeldend. Het is dan ook leuk om weer te zien dat onze opdrachtgevers ook aan het experimenteren zijn. Het liefst doen we dat natuurlijk samen.

Blockchain

Low-code platforms

Binnen Business & IT komen wij regelmatig in aanraking met low-code of zelfs no-code platforms. Vanuit de gedachte dat de business zelf ook kan modelleren en applicaties een stuk eenvoudiger te bouwen zijn. Enkele platforms spreken ons erg aan, omdat we daarmee een oplossing zien voor de uitdagingen van onze klanten. We houden de ontwikkelingen voortdurend in de gaten en investeren in opleidingen en partnerships, om ervoor te zorgen dat onze specialisten vanuit business analyse ook kunnen modelleren.

Kennismanagement

HR-analytics

FTE biedt meer dan alleen de kennis van onze top business specialisten in de vorm van detachering, projecten, consultancy. Wij hebben namelijk enorm veel kennis en ervaring met resource- en talentmanagement. Het vinden, binden en boeien van medewerkers.

Onder het mom van ‘practice what you preach’ investeren wij volop in HR-metrics en HR-analytics. Om onze professionals nog beter te kunnen faciliteren en om met deze kennis onze opdrachtgevers te helpen bij het vinden, binden en boeien van talent.

Kennismanagement