Contact

Feike: “Mijn doel is voor nu bereikt, ik ben business analist!”

Feike Aantjes zit al ruim negen jaar in de detachering, maar daar komt nu een einde aan. Hij blikt samen met ons terug op zijn loopbaan en vertelt hoe FTE heeft geholpen om zijn ambities te realiseren.

“Met een master Public Administration op zak stapte ik 10 jaar geleden vol enthousiasme en goede moed in 2012 de arbeidsmarkt op. Helaas bleek het door de crisis een lastige tijd om te solliciteren. Mijn profiel was goed, maar het ontbreken van werkervaring maakte het lastig om aan een baan te komen als starter. Via een andere detacheerder kreeg ik de kans om werkervaring op te doen in de verzekeringsbranche. Ik greep deze kans met beide handen aan en zo is mijn loopbaan in de detachering begonnen.

De dynamiek van detachering
Het grote voordeel van detachering is dat ik altijd op projecten zit. De dynamiek die dat met zich meebrengt, vind ik fantastisch. Regulier meedraaien op de lijn is gewoon niets voor mij. Veel van mijn collega’s die gedetacheerd werden, wisselden jaarlijks van opdrachtgever. Opvallend aan mijn CV van de afgelopen jaren, is dat ik bij slechts één opdrachtgever heb gewerkt: Achmea. Maar saai was het absoluut nooit! Ik heb in de afgelopen negen jaar veel uitdagende projecten en rollen gekregen en binnen de organisatie werd vaak om mij gelobbyd. Dat geeft vertrouwen en zorgde ervoor dat ik continu uitgedaagd werd en meer verantwoordelijkheden kreeg.

Ambitie
Als ik terugkijk naar mijn CV, ben ik trots op de stappen die ik heb gezet bij Achmea. Toen ik hier (nog via een andere detacheringsclub) startte ben ik begonnen als offerte maker, gevolgd door een meer controlerende rol. Later ging ik diverse trajecten coördineren. Na bijna 5 jaar maakte ik de overstap naar FTE Groep. Dit was een logische overstap om betere en meer uitdagende opdrachten te krijgen. Het is één van mijn ambities om business analist te worden en om daar te komen kreeg ik via FTE Groep diverse nieuwe opdrachten bij Achmea. Ik was onder andere betrokken bij test-trajecten, data kwaliteitstrajecten en ik heb diverse migraties gecoördineerd. Sinds deze zomer kon ik ook daadwerkelijk de rol van business analist vertolken bij Achmea, via FTE.

Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn ambitie in relatief korte tijd heb kunnen realiseren, doordat ik veel uitdagende detacheringsopdrachten heb mogen uitvoeren bij Achmea. Daar ben ik niet alleen Achmea, maar ook FTE Groep heel dankbaar voor. Via FTE heb ik naast de mooie opdrachten ook verschillende opleidingen en cursussen mogen volgen. En zo heb ik heel wat vlieguren kunnen maken en samen met FTE de koers bepaald om mijn ambities te realiseren.

Doel bereikt
Na negen jaar is het voor mij tijd om afscheid te nemen van deze dynamische wereld en ga ik in vaste dienst bij Achmea en hier zet ik mijn rol als business analist verder voort. Achmea is in mijn loopbaanpad altijd al de rode draad geweest, dus dat ik hier nu in vaste dienst ga, komt voor velen vast niet als een verrassing. Alle herinneringen die ik met FTE heb gemaakt, zitten in mijn hart en zal ik niet snel vergeten. Ik denk vooral ook met een grote glimlach terug aan de talloze uitjes. Van de wintersport, de F1 in Oostenrijk tot aan Kusadasi en Malaga, ik was erbij. Met recht kan ik zeggen dat FTE Groep een fantastische werkgever is. Er is aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, je ambities en ook plezier staat hoog in het vaandel. Ik kan iedereen aanraden om aan boord te stappen, bij het leukste clubhuis van Utrecht en omstreken.”