Contact

Blog

Scildon & FTE, al 18 jaar een gouden match

Al vrij snel na de start van FTE in 2006, hebben we Scildon mogen verwelkomen als klant. FTE groeide door en Scildon groeide met ons mee. Nu, 18 jaar later, werken we nog altijd prettig samen. Hoog tijd om André Broeke, Manager Clienserviceteam Vermogen bij Scildon te vragen wat nu hét geheim is van deze langdurige en prettige samenwerking.

Om bij het begin te beginnen, waar selecteer je op bij een samenwerking met een bureau?
Wanneer ik wil samenwerken met een bureau, selecteer ik op bepaalde criteria. Ik vergelijk het zelf ook wel met het vinden van de juiste aannemer, wanneer ik mijn huis wil verbouwen. Dan zoek ik iemand die te vertrouwen is, waar ik goede afspraken mee kan maken voor de langere termijn en uiteraard wegen ook de financiële componenten mee. Ik ga niet voor de goedkoopste en niet voor de duurste optie, maar kijk vooral naar de kwaliteit die ertegenover staat. Ik wil resultaat zien en als er iets aan de hand is wil ik dat bespreekbaar kunnen maken. Diezelfde criteria zie ik ook graag terug in mijn samenwerkingen met een bureau.

Met FTE werk je al heel lang samen, zie je veel verschil met vroeger en nu?
De samenwerking met FTE gaat al ver terug en zo lang als dat ik mij kan herinneren werken we op een prettige manier samen. Ik heb voornamelijk contact met Martijn, maar ook met Leoni en in de loop der jaren leer je elkaar natuurlijk steeds beter kennen. Hierdoor weten ze precies wat er op welk moment nodig is en welke flexibiliteit Scildon zoekt. Het schakelen gaat snel en eenvoudig en bij FTE weet ik gewoon dat het goed zit. Ik weet wat ik krijg en wat ik nodig heb. Maar als ik dan toch een verschil met vroeger moet noemen, dan zit dat voornamelijk in de afstemming die onderling makkelijker is geworden en de lijntjes die nu korter zijn.

En hoe herken je de kernwaarden van FTE in jullie samenwerking?
We blijven allebei dicht bij onszelf en dat is denk ik ook waarom het zo goed werkt, het zit verweven in onze DNA’s. De openheid naar elkaar draagt hier zeker aan bij. Er zijn geen verborgen agenda’s. Door open en eerlijk naar elkaar te zijn, boek je aan beide kanten het beste resultaat. Daarnaast geloven we ook dat plezier een voorwaarde is om resultaat te boeken en dit herken ik ook in onze samenwerking.

Betrokken en wendbaar zijn zie ik ook absoluut terug. Er is vanuit FTE altijd oprechte interesse, er wordt meegedacht en er is ruimte om een open discussie te kunnen voeren. De betrokkenheid gaat mede door deze lang lopende samenwerking, ook verder dan slechts op bedrijfsniveau. Martijn en Leoni zijn altijd geïnteresseerd in hoe het met mij als persoon gaat en die betrokkenheid is ook wederzijds. De wendbaarheid is terug te zien in het snelle schakelen op het juiste moment. Hierbij is ook flexibel zijn, initiatief tonen en de communicatie onderling van groot belang.

Als laatste kernwaarde is er nog ontwikkelen. Ontwikkeling staat ook bij Scildon hoog in het vaandel. En doordat wij beide zo voor ontwikkeling staan, gunnen we elkaar ook ontwikkeling. Zo was er onlangs een medewerker van FTE die bij Scildon op opdracht zat en wilde overstappen naar een andere opdracht, omdat het beter was voor zijn ontwikkeling, ik heb deze medewerker toen laten gaan. Aan de andere kant weet ik dat het onderling met FTE dan wel weer wordt opgelost om deze plek weer op te vullen. Dat is het vertrouwen wat je in elkaar hebt en dat vertrouwen zit gewoon goed.

Tot slot, heb je nog een advies voor andere organisaties?
Zeker! Ik kan echt iedereen aanraden om externe consultants in te huren voor jouw team, afdeling of organisatie wanneer je (tijdelijk) extra personeel nodig hebt. Zij komen vaak met een frisse blik en hierdoor kun jij je eigen bedrijfsblindheid tegengaan. En ga je samenwerken met een bureau? Zoek dan je eigen ‘aannemer’, die past bij wat jij zoekt. Voor mij is FTE de juiste match. Ik ben tevreden met onze fijne samenwerking, waarbij het voelt alsof alles vanzelf gaat en dat gun ik echt iedereen!