Contact

Logging en monitoring van 41 IT applicaties

Robin is via FTE werkzaam bij een grote bank in Nederland. Zij hebben de ambitie om de beveiligingsregistratie van hun applicaties verder te optimaliseren. Als Business Analist zorgt Robin ervoor dat per applicatie alles straks goed gelogd en gemonitord wordt, zodat er een duidelijk overzicht is. In dit interview vertelt hij zelf meer over zijn werkzaamheden.

Je hebt een uitdagende opdracht! Kun je ons meenemen in jouw rol als Business Analist?
Elke ochtend starten we met een stand-up. Met ons team bespreken we de dagelijkse taken en problemen die we ondervinden. We delen welke obstakels wij zien en bieden hulp aan elkaar. Mijn dagen zijn verder vooral gevuld met interne meetings over de verschillende applicaties of met de leveranciers. Met de input die ik hier ophaal maak ik rapportages op. Ook maak ik maatwerk designs. Deze pas ik aan naar de wensen en behoefte van mijn interne collega’s die ermee werken. Daarnaast zorg ik dat er een handboek komt, wat bijdraagt aan een soepel verloop tijdens de jaarlijkse audit.

Waar zit de grootste uitdaging voor jou op dit moment?
Ik werk mee aan de logging en monitoring van alle 41 applicaties. Hierbij kun je denken aan applicaties voor o.a. toegangsbeveiliging, beveiligde Clouds, inbraakmeldsystemen, planning tools, lockers en intercomsystemen. De doorlooptijd is soms lang en de gewenste deadline om deze zomer alles op orde te hebben is ambitieus. Om het proces zo soepel als mogelijk te laten verlopen en onnodige vertraging te voorkomen, blijf ik kort op de bal zitten en dat werkt gelukkig goed.

Wat wil je achterlaten als je hier de deur dichttrekt?
Wanneer ik de deur hier achter mij dichttrek hoop ik dat alle login- en securitydesigns af zijn voor alle 41 applicaties. Ik hoop ook dat mijn interne collega’s bij de opdrachtgever het proces bewaken, zodat alles blijvend goed gelogd en gemonitord wordt binnen de organisatie.

Ook een Business Analist nodig? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.