Contact

Met een rugzak vol ervaring bewandelt Amand zijn ambitiepad

Business Improver Amand heeft politicologie gestudeerd en daarna werkervaring opgedaan in de bancaire- en pensioensector. Sinds maart 2023 is hij werkzaam bij FTE Groep. Het is zijn ambitie om zich bezig te houden met projectmanagement. Amand neemt ons mee hoe hij zijn ambitiepad bewandelt.

Studie politicologie
Een studie politicologie met een specialisatie internationale betrekkingen. Mijn interesse in de politiek was al vroeg aangewakkerd. Verrassend genoeg vond ik mijn eerste baan niet in de politiek, maar in een andere sector. Alle handige bagage die ik heb opgedaan uit mijn studententijd nam ik mee het werkveld in. Zo weet ik dat een politieke houding, overal toe te passen is en herken ik de onuitgesproken politieke belangen die in elke beslissing naar voren komen. In zulke situaties weet ik precies wie ik moet aanhaken en hoe je draagkracht krijgt voor een bepaalde keuze. Ik heb daar gek gezegd gewoon ‘een neusje voor’ en krijg er ook energie van.

Mijn eerste baan
In de coronatijd ben ik gestart bij mijn eerste baan in de bancaire sector als consultant. Ik vond het leuk om mensen echt te kunnen helpen en dat klanten konden leunen op mij vanwege mijn specifieke kennis. Er schuilt in mij een echte verbinder en dat kwam in deze rol goed tot uiting. Belangen behartigen van klanten en tegelijkertijd het belangen van de bank niet uit het oog verliezen.

Van bancaire naar pensioensector
Na een kleine twee jaar verruilde ik de bancaire sector voor de pensioensector. Ik ging bij een grote pensioenuitvoeringsorganisatie aan de slag als Project Management Ondersteuner. Strategisch meer meedenken, mensen goed bedienen en de ruimte krijgen om kwaliteit te leveren. Ik kon het allemaal kwijt in deze rol. Projecten kunnen chaotisch zijn, maar waar chaos is, is er ook de mogelijkheid om structuur aan te brengen en dat deed ik dan ook met veel plezier. Ook in deze rol kwam mijn politieke achtergrond goed van pas. Ik ben een makkelijke prater en weet de juiste woorden te kiezen om mensen te overtuigen een bepaalde kant op te gaan. Het is de essentie van politiek. Mijn kracht als PMO’er is dat ik focus op het menselijk belang. Bij complexe problemen zijn veel partijen betrokken en de belangen verschillend. Door alle wensen te identificeren, voelt iedereen zich gehoord.

Een nieuwe uitdaging
Inmiddels heb ik een nieuwe opdracht bij een grote verzekeraar als IT PMO’er en functioneel beheerder. Ik sta vol in de operatie, maar denk ook strategisch mee. Elke dag zet ik stappen om de applicatie draaiende te houden en dat vind ik te gek. In de toekomst wil ik mij meer verdiepen in de ITIL- en LEAN-methodologie, om gegrond te raken in projectmanagement. Met mijn politieke achtergrond, zie ik dit als een gouden combinatie. Via FTE kan ik hier gelukkig trainingen en opleidingen voor volgen. Met een rugzak vol ervaring bewandel ik mijn eigen ambitiepad, ik heb zin in de toekomst!

Wil jij ook een werkgever die jouw ambitie op nummer één zet? Bekijk dan de openstaande vacatures of ontdek in deze interactieve ervaring of FTE bij je past.