Contact

Interview

“Iedere dag kan ik aan de slag met mijn eigen ontwikkeling”

Business Analist worden, dat is de ambitie van Roy Slotboom. Sinds juni 2021 is hij aan boord bij FTE Groep en hij kon direct starten met een opdracht bij Onderlinge ’s Gravenhage als Informatiemanager Functioneel en procesbeheer. We spraken met Roy over zijn opdracht en ambitie voor de toekomst.

Waarom wil je graag business analist worden?
Hoewel ik zelf heel ondernemend ben, is een rol binnen de sales niets voor mij. Ik wil graag mensen helpen en analyses uitvoeren. Als business analist ben je de schakel tussen de opdrachtgever en het ontwikkelingsteam en dat spreekt mij enorm aan. Ook werken met data heeft mijn interesse. Idealiter kan ik deze elementen met elkaar combineren. 

Bij FTE had je direct een vliegende start, kun je daar meer over vertellen?
Voor mijn start bij FTE Groep werkte ik al in de detachering én in de pensioenen, maar ik stond wel open voor een nieuwe uitdaging. Toen ik werd benaderd door Laura voelde het meteen goed. Ik wil graag business analist worden en om deze ambitie te realiseren heb ik opleidingen, training en meer ervaring in het werkveld nodig en FTE kan dit faciliteren.  

Mijn eerste opdracht via FTE Groep sluit ook direct goed aan bij mijn ambitie. Als Informatiemanager functioneel en procesbeheer bij Onderlinge ’s Gravenhage analyseer ik applicaties, haal ik informatie op bij collega’s en stel ik documenten op. Ook vanuit Onderlinge ’s Gravenhage is direct ingespeeld op mijn interesse voor data, want ik ga aan de slag met Power BI. Vanuit FTE kan ik hiervoor een cursus volgen en door deze mooie samenwerking kan ik iedere dag aan de slag met mijn eigen ontwikkeling en leer ik werken met Power BI. 

Je bent erg ondernemend, hoe vertaalt zich dit door naar de werkvloer?
Als ik ergens werkzaam ben kijk ik altijd graag naar de processen. Hoe efficiënt zijn deze processen en is er ruimte voor verbetering? Ik vind het leuk om hierin mee te denken en mee te werken. Ik pak nieuwe dingen die ik leer ook snel op en de ervaring leert dat ze dit binnen een organisatie vaak enorm waarderen. Bij Onderlinge ’s Gravenhage krijg ik ook deze ruimte en daar ben ik ontzettend blij mee. 

Tot slot, wat wil je andere mensen meegeven?
Een van de redenen dat mijn opdracht zich vormt naar mijn ambities is dat ik deze durf aan te geven! Initiatief nemen, kansen zien binnen een organisatie en deze koppelen aan jouw ambities is heel belangrijk en helpt je vaak verder. Ondanks dat dit heel spannend kan zijn als jouw ambities ergens anders liggen dan jouw huidige functie zou ik het altijd aanraden.