Jan van der Laan

Manager Pensioenuitvoering

‘FTE zorgt voor een frisse wind’

APG en FTE Groep werken al jaren samen. Meestal klop ik bij FTE aan als ik specialisten nodig heb op pensioengebied. De reden is simpel: we hebben goede ervaringen met de mensen die ze leveren. Zij brengen vaak een frisse wind in de organisatie.

FTE’ers hebben ‘een-niet lullen-maar-poetsen-mentaliteit’ en brengen sfeer. Ik heb goede, korte lijnen met FTE. Het schakelen gaat gemakkelijk. Slechts een keer was er sprake van een ‘mismatch’, dat een medewerkers van FTE hier niet paste. FTE heeft dat vervolgens goed opgepakt.

Een leuk weetje: we hebben de afgelopen jaren zes mensen van FTE in dienst genomen. Omgekeerd zijn er ook enkele mensen van APG bij FTE gaan werken. En ook dat hebben we onderling soepel kunnen regelen. Het is tenslotte geven en nemen.

Op dit moment werken professionals van FTE bij ons. In het verleden waren het er soms wel tien. We hebben behoefte aan een flexibele schil bij APG. Want ons werk heeft te maken met pieken en dalen. Bijvoorbeeld als we de jaaroverzichten versturen, maar ook als we nieuwe systemen invoeren. Dan hebben we behoefte aan versterking en bel ik FTE.

FTE weet veel van procesoptimalisatie en efficiënter werken, dat is prettig. Zo hebben veel mensen van FTE hun green of black belt. Dat FTE zich meer en meer richt op andere domeinen, vind ik dan ook een logische stap.

Ook kan ik me voorstellen dat FTE in de toekomst meer opdrachten gaat aannemen op resultaatbasis. Bijvoorbeeld dat zij zorgen dat de normtijden omlaaggaan door de interne processen te verbeteren. Of dat FTE zelf producten gaat ontwikkelen. Ik denk dat veel organisaties profijt kunnen hebben van hun expertise.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen