Lucien Rooker

Manager bij Vivat

‘De professionals van FTE begrijpen het vak’

Straight Through Processing (STP), big data en data science – dat zijn voor Vivat op dit moment uitdagingen. FTE Groep zie ik daarbij als een partner. Ze hebben pensioenspecialisten in huis die het vak begrijpen en goede competenties hebben. Dat is ook de reden dat we vaak samenwerken. Dat doen we al zo’n beetje sinds FTE bestaat – ruim tien jaar dus.

Ik zeg weleens: ‘Ik huur goede mensen in’. En FTE kan die mensen leveren. Sommigen mensen van FTE zitten hier al lang, het zijn deskundige mensen met een drive. En niet onbelangrijk: ze zijn goed in staat om in een team te werken en komen hun afspraken na.

De mensen van FTE werken hier veertig uur per week, en voelen aan als ‘onze mensen’. Veel van hen zijn betrokken bij de migratie van systemen. Niet altijd gemakkelijk, de onderste steen moet boven.

Het is leuk om te zien dat de ‘FTE’ers’ zich bij ons verder ontwikkelen. Die ruimte geef ik, omdat alleen dan innovatie tot stand kan komen. Dat moet dan natuurlijk wel passen bij de aanvankelijke opdracht. Laatst wilde een professional van FTE aan de slag met LEAN. ‘Goed dat je kansen zien voor verbetering’, zei ik. ‘Maar focus eerst op waar je voor gekomen bent, daarna kijken we verder.’

Innovatie is nodig, want de pensioenmarkt is continu in beweging. De eisen aan de datakwaliteit zijn hoog en worden steeds hoger. Om de datakwaliteit te verbeteren en waarborgen zie ik FTE Groep als een deskundige partner. Ze maken goede analyses hoe we data en processen kunnen verbeteren en leveren resultaat.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen