Peter van Rooij

Pensioen Consultant

‘Ik denk kritisch mee met de opdrachtgever’

Hoe ik bij FTE terecht ben gekomen? Na mijn studie commerciële economie ben ik de verzekeringsbranche in gerold. Elf jaar heb ik bij een tussenpersoon gewerkt. Daar lag mijn hart op een gegeven moment niet meer.

Sinds 2011 werk ik bij FTE. We kennen de pensioenmarkt van haver tot gort. Mijn kracht ligt in de uitvoering. Testwerk, opschonen van systemen, verbeteren van de datakwaliteit en de processen, dat soort opdrachten.

Persoonlijk vind ik het leuk om in goede harmonie te komen tot goede resultaten. Door aan te sluiten bij de cultuur van de opdrachtgever. Maar ook door een nieuwe dynamiek te brengen bij een bedrijf.

Zo werk ik nu voor het pensioenfonds van Philips bij PGGM. Daar help ik bij het oplossen van data-issues. Bijvoorbeeld bij het testen van brieven. Komt de juiste brief uit een systeem rollen? Er sluipen snel fouten in brieven, weet ik uit ervaring.

Ik probeer altijd kritisch mee te denken met de opdrachtgever. Niet blind volgen. Ik wil graag van toegevoegde waarde zijn en het proces overzien. Daarom volg ik nu de opleiding tot business analist. Dat was mijn eigen initiatief, maar Denis en Martijn waren direct enthousiast.

FTE krijgt steeds vaker opdrachten op het gebied van procesoptimalisatie en heeft behoefte aan goede business analisten. Mijn persoonlijke ambities en de ambities van FTE komen zo mooi samen. Daarnaast volgde ik recent een opleiding op het gebied van LEAN. Er is veel ruimte om te leren bij FTE. Ook het persoonlijke aspect staat hoog op de agenda, dat is prettig.

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen