Contact
Nieuws
5 april 2023

Business Improver Jelle over FTE

Sinds de zomer van 2021 ben ik werkzaam bij FTE en het fijne is dat er continu wordt gekeken naar of iemand wel op zijn of haar plek zit. De slogan van FTE, Wij realiseren ambities is niet alleen voor de klanten van toepassing.

FTE helpt niet alleen met het vinden van een opdracht, maar ook met het vinden van een rol die in lijn ligt met de ambities van de werknemer. Bij de bedrijven waar ik hiervoor heb gewerkt keek men voornamelijk naar het zo snel mogelijk wegzetten van de consultant, zodat deze declarabel is. Uiteraard is dat ook belangrijk voor FTE, maar het is niet de leidende factor. Het werkgeluk van de consultants staat voorop.

Men kijkt naar wat de consultant wil, waar de ambities liggen, waar diegene gelukkig van wordt. Heeft de consultant de ambitie scherp? Dan wordt er een pad gecreëerd om uiteindelijk ook de ambitie te realiseren. Zo lijkt het mij bijvoorbeeld heel mooi om uiteindelijk in een ziekenhuis als programmamanager aan het werk te gaan. In de hoop dat ik zo ook mijn steentje kan bijdragen aan een verbetering van de zorg die we in Nederland leveren.

Samen met FTE wordt er vervolgens gekeken welke opleidingen, welke rollen, welke klanten kunnen helpen om uiteindelijk dan naar die rol toe te groeien. Zo is FTE niet bezig met het ‘schuiven van mensen’ alsof het een soort koehandel is wat je veelal ziet bij huidige detachering/ consulting bedrijven, maar kijken zij echt naar de wensen en kwaliteiten van de consultant. Er wordt geluisterd naar de consultant en naar elkaar.

Voor mij zorgt dit voor een hele fijne manier van samenwerken. Daarbij is de consultant meestal ook volledig vrij om te werken waar hij of zij wil. Of dat nu op kantoor is, bij de klant, of thuis. FTE laat de consultant heel erg vrij en geeft tools en handvatten, zodat de consultant zo optimaal mogelijk kan functioneren.

Wil jij ook een stap zetten in je carrière? Solliciteer dan bij FTE en wie weet worden wij collega’s.