Ondernemen met FTE

FTE is een ondernemende club, opgericht door ondernemers met veel ondernemende mensen in dienst. Wij vinden het nogal logisch dat we dan ook altijd open staan voor ondernemende initiatieven. Of die nu komen van eigen professionals, zzp’ers of andere ondernemende mensen uit ons netwerk. Ondernemerschap binnen FTE vinden wij terug op verschillende niveaus:

 


Intra-preneurship

Als organisatie willen wij groeien door de uitbouw met nieuwe zelfstandige units. Elk met hun eigen marktgebied en hun eigen specialisme. Maar ook met eigen management die beschikt over domeinkennis en een belang heeft in hun eigen unit.


Reinier1

Reinier over Intra-preneurship

Ondernemen was voor mij iets wat ik al heel lang wilde gaan doen, maar het was er nog nooit van gekomen. Wat me er in aanspraak was de grote mate van zelfstandigheid, het gevoel van iets nieuws opbouwen en erachter komen of het je – met de nodige dosis eigenwijsheid – ook echt lukt om het neer te zetten zoals ik het voor me zag.

Bij FTE ben ik ondernemer, maar ik heb wel een klankbord en alle faciliteiten tot mijn beschikking. We zijn als unit zelfstandig en varen onze eigen koers, maar kunnen wel profiteren van de uitstraling, kennis en de klantenportefeuille van de gehele groep. Dat bevalt me goed en zorgt ervoor dat ik me kan richten op wat ik leuk vind, ondernemen.

De komende jaren willen we met FTE Actuarieel rustig verder groeien. Per jaar met een aantal excellente medewerkers. Daarin zijn we kritisch. Liever wat minder groei, dan minder goede mensen. Daarnaast willen we onze naamsbekendheid en het kennisniveau verder verhogen. Uiteindelijk willen we dé specialist zijn op het snijvlak van actuariële kennis en IT. Persoonlijk vind ik het leuk en uitdagend om daarnaast nog een aantal andere initiatieven op te pakken zoals de opzet van de internationale Actuarisdag bijvoorbeeld, waarvoor ik ook alle ruimte krijg. En als je dan ziet dat het lukt, dat het opgepakt wordt door de markt en de medewerkers er ape-trots op zijn: daar krijg ik mijn kick uit.

 

OndernemersLAB

Waarom zouden wij niets doen met een goed idee?

Wij hebben het geluk dat onze professionals weten waar ze het over hebben. Ze hebben ervaring en inmiddels een hoop gezien! Veel van onze professionals zijn ook ondernemend en komen niet zelden met hele goede ideeën die FTE verder brengt. En soms ontstaat er vanuit een droom, vanuit passie, vanuit inzicht een idee om zelf mee aan de slag te gaan. Wie zijn wij om dat tegen te houden?

OndernemersLAB is ons initiatief waarbij professionals in vaste dienst of zzp’ers hun ondernemende ideeën waar kunnen maken. Wij begeleiden onze professionals daarin van idee naar Business Plan en van investering naar opstart en uitbouw. Wij investeren mee en stellen onze kennis, ervaring en andere middelen beschikbaar. Niets leuker dan ondernemers onder elkaar die elkaar kunnen helpen hun ambities waar te maken!


Roeland

Roeland en BPFDesk

Na 15 jaar in de pensioenbranche werkzaam te zijn geweest heb ik 1 ding wel geleerd. Goede begrijpelijke pensioeninformatie is een schaars goed terwijl pensioen helemaal niet zo moeilijk is. We praten er alleen zo moeilijk over.

Tijdens één van mijn opdrachten bij een verzekeraar ben ik in aanraking gekomen met verplichtstellingen die gelden bij bedrijfstakpensioenfondsen en de dispensatiemogelijkheden tot die verplichtstelling voor werkgevers. Het blijkt voor verschillende groepen zeer moeilijk te zijn om geschikte begrijpelijke informatie te vinden over dit onderwerp. Hiervoor ga ik een oplossing bieden.

Het bedrijfsidee is om een Pensioen Informatie Platform te ontwikkelen voor verschillende doelgroepen waar alle informatie met betrekking tot de verplichtstelling van Bedrijfstakpensioenfondsen te vinden is. Daarnaast bied ik gespecialiseerde producten en diensten voor ondernemers en andere belanghebbenden die te maken hebben met dispensatie- en aansluitingstrajecten.

Zowel persoonlijk, informatief als financieel heeft het OndernemersLAB mij enorm geholpen in het verwezenlijken van mijn plan. Zonder een plan, heb je niets aan een idee en zonder uitvoering, heb je niets aan een plan. Van idee naar plan naar uitvoering, dat is de kracht van het OndernemersLAB. Het najagen van persoonlijk doelen wordt binnen de FTE Groep aangemoedigd. De ondersteuning en zekerheid die FTE je geeft, zorgen voor het extra zetje in de rug.


Werkondernemen

FTE werkt met specialisten! Ofwel, ervaring, de juiste vaardigheden en de wil om echt iets te bereiken. Onze specialisten leveren daardoor waarde aan FTE, door omzet of goede ideeën! Dat mag ook beloond worden.

WON betekent binnen FTE werkondernemerschap. Met dit model stimuleren wij ondernemerschap op opdracht. WON’ers krijgen namelijk alle middelen ter beschikking om invulling te geven aan hun eigen ontwikkeling, aan hun eigen carrièrepad. Allemaal vanuit een omgeving waarin WON’ers profiteren van hun eigen waarde in de markt. Concreet: zij krijgen een deel van de omzet die door hen zelf wordt gemaakt.

Maar WON’ers maken zich geen zorgen als ze geen opdracht hebben, doordat wij voorzien in een goed vast basispakket. Een uitgebreid pakket aan salaris, auto, opleiding en training, waardoor WON’ers zelf kunnen werken aan hun eigen marktwaarde vanuit een zekere basis.

Ideaal dus voor ondernemende professionals die graag beter beloond willen worden als ze het goed doen. Ook ideaal voor zzp’ers die ‘alleen is maar alleen’ minder passend vinden en liever werken vanuit een omgeving waarin sprake is van veel meer betrokkenheid.

Steef en W.O.N.

Na aan aantal jaar waarin ik me goed heb kunnen ontwikkelen was het voor mij tijd voor een stapje verder. Ik vond freelancen nogal een stap maar wilde wel ondernemen. Zelf actief achter opdrachten aan, mijn netwerk verder uitbreiden en zo ook mijn eigen marktwaarde verhogen!

Omdat ik mede door FTE gekomen ben waar ik nu sta, wilde ik deze stap ook graag samen met FTE zetten. (En zij ook met mij!) Zo ben ik Werkondernemer geworden.

Door meer zelfsturing en verantwoordelijkheid voor het eigen resultaat is mijn resultaatgerichtheid en het nemen van initiatief verbeterd. Ook krijg ik feedback vanuit FTE, waardoor ik blijf groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling. De zekerheid van een vast dienstverband en de vrijheid van ondernemen is voor mij de perfecte balans! 


Steef