Werken bij

Project

Datamigratie verzorgen voor een nieuw administratiesysteem

Een database die nog in beweging is, hoewel er een datamigratie voorbereid en verzorgd moet worden. Het is een uitdaging en vereist uiterste precisie. Zeker wanneer het gaat om een database met meer dan 100 miljoen records.

Verzorgen dataconversie
Voor een grote pensioenuitvoerder ben ik ingezet als business analist. Hier ben ik verantwoordelijk geweest voor de technische dataconversie, de opschoning van data en de vertaling naar de business. De wens van de klant is om de mapping op orde te krijgen en de samenwerking tussen alle partijen te verbeteren. Dit lijkt simpel, maar in de praktijk is dit een stuk ingewikkelder.

De aanpak
De dataconversie is verzorgd voor twee SQL-server databases die we via SSMS konden benaderen. Hierbij is ook de kwaliteit van oude data aangepakt en zijn er verbeterde rapportages verzorgd. Ik werkte samen met een architect en hij schreef de conversiesoftware op basis van dynamisch SQL. Mijn taak was om met hem te sparren en zijn back-up te zijn. Daarnaast moesten er nog wat laatste puntjes op de i worden gezet. Die laatste puntjes bestonden uit de een paar kleine domeinen, de historische data, uitzonderingen en verbeterde rapportage data.

Uitdagingen omzetten in succes
De grootste uitdaging is het aantal records van de database (meer dan 100 miljoen) en het korte tijdsbestek waarin deze data overgezet moest worden. Ook het doorgronden van dynamisch SQL en de juiste data voor de rapportages verzorgen is een uitdagende opdracht. Door gecontroleerd te werk te gaan heeft de conversie plaatsgevonden zonder onverwachte uitval en binnen zes uur verwerkingstijd. Ook was het contact tussen de ontwikkelaars van de nieuwe applicatie, met daaronder de nieuwe database, het migratieteam en de business door mijn handelen iets intensiever en eenvoudiger geworden.

Gerelateerd

Bekijk alles