Werken bij

Project

Energie in teams brengen

‘Energie in teams brengen, plus de tools aanreiken om echt resultaat te realiseren.’ Als senior operationeel teamleider werk ik vanuit de overtuiging én ervaring dat je resultaten kunt boeken door sturen, maar nóg betere resultaten kunt halen door coachen. Het is mijn passie om strategische of tactische uitdagingen te vertalen naar wendbare teams. Met mensen die beter, slimmer en met meer plezier samenwerken.

De ambities van een grote netwerkbeheerder
Als ad interim teamleider zit ik momenteel in het kloppende hart van een grote energienetwerkbeheerder in de Randstad. Het bedrijfsvoeringscentrum is dé afdeling waar alles samenkomt. Het is dan ook cruciaal dat alles soepel verloopt. Als ad interim teamleider draag ik bij aan het realiseren van twee ambities: de medewerkerstevredenheid vergroten en vijf operationele teams samensmelten tot één team.

Meedraaien in de operatie
Om deze ambities te kunnen realiseren, is het natuurlijk eerst zaak dat ik begrijp wie mijn collega’s zijn en waar zij werken. Ook is dit voor mij dé uitgelezen kans om vertrouwen op te bouwen. Ik draai mee op de werkvloer. Ik wil weten wie ik tegenover mij heb. Ik wil niet boven de mensen staan, maar juist ‘one of the guys’ zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld ook meegedraaid met avond- en nachtdiensten. Ik geloof in het opbouwen van relaties, dat is onmisbaar om mensen te kunnen coachen. Enthousiasme overbrengen en mensen positief benaderen.

Transparant zijn
Maar dan? Hoe smelt je vijf teams tot één goed en plezierig samenwerkend geheel? Teams die tot op heden elk op hun eigen manier functioneerden. Met mensen die het prima vinden gaan zoals het nu gaat. Eén van de kernwaarden van FTE is dat we geloven in openheid. Ik geloof ook in transparantie en eerlijkheid. Zeker in een opdracht waar vertrouwen cruciaal is, duurt eerlijkheid het langst. Niet iedere verandering is even leuk, maar we gaan er iets van maken met z’n allen. Ook hoe de nieuwe samenwerking vanuit de persoonlijke wensen en competenties van de mensen wordt ingevuld, staat open.

Gemeenschappelijke droom
Wat is ervoor nodig om straks in een nieuwe samenstelling te gaan werken? De visie van FTE Improvery: voordoen, samendoen, zelf doen. Samen ontdekken wat de beste keuze is. Aan de ploegleiders en de teams is het de uitdaging om gezamenlijk te komen tot een uniforme manier van werken. Want hoewel ieder van de teamleiders en teams zijn eigen manier van werken heeft, kan er maar één manier de beste zijn. Welke dat is, maakt niet uit. Dat moeten we met het team onderzoeken en bepalen. Een lastige onderhandeling voor de ploegleiders en de medewerkers. Maar er is in ieder geval een gemene deler: ze staan allemaal als een blok voor hun team en hun werk. Vanuit die kracht moeten we een ideaalbeeld kunnen schetsen waar we over een jaar willen zijn: een gemeenschappelijke droom als stip op de horizon. En die gezamenlijk waarmaken.

Gerelateerd

Bekijk alles