Werken bij

Project

Verbeter potentieel door data Bij Nationale Nederlanden

Ambitie van de klant
De toegevoegde waarde van het gebruik van data en process mining duidelijk maken aan de medewerkers en focus creëren op procesverbeteringen.

Dienst FTE
FTE heeft bijgedragen aan diverse procesverbeteringen bij Nationale Nederlanden. Zo is er een STP-straat ingericht, een dashboard opgeleverd, inzicht verkregen in de procesflow van diverse backoffice projecten en de medewerkers zijn zich bewust van de toegevoegde waarde van data en process mining.

Aanpak
Voor dit project is FTE bottom-up te werk gegaan. Alle kansen konden op deze manier optimaal worden benut. Tijdens de procesverbeteringen is er altijd aandacht geschonken aan de data-gebruikers, door de medewerkers te betrekken in het proces. Door transparantie te bieden, wordt er een lerende organisatie gecreëerd. Met de DMAIC-methode, kan het bedrijfsproces worden verbeterd, geoptimaliseerd en gestabiliseerd.

Opgeleverd voor de klant
De procesprestaties zijn verbeterd door meer inzicht te generen in data. Voor de afdeling Pensioen New Business is voorafgaand aan Lean Waves, inzicht verkregen in de procesflow van diverse backoffice projecten. Bij Pensioen Services hebben er procesverbeteringen plaatsgevonden, die leidde tot een actie om ongewenste wachttijd te verminderen van 3,5 dag naar 1,5 dag. De data heeft ook inzicht geboden in het proces voor het vaststellen van de business case voor de STP-straat. Voor het managementteam is er een dashboard opgeleverd waarin vier kernprocessen uitgelicht worden op enkele KPI’s.

Gerelateerd

Bekijk alles