Contact

FTE Academy

Van Strategie tot KPI

Van strategie tot KPI

Wil jij datagedreven werken binnen jouw organisatie? Data inzetten bij het vaststellen van je strategie? FTE Groep biedt met veel enthousiasme deze training aan voor managers die het potentieel van data willen inzetten bij het vaststellen van strategie, doelstellingen en KPI’s. FTE helpt jou om dit gestructureerd te doen en geeft waardevolle inzichten die je direct kunt toepassen op je eigen situatie.

Wat levert deze training jou op?

Na deze training ben je in staat om voor jouw organisatie op een datagedreven manier van strategie naar doelen en KPI’s te komen. Je ervaart op een inspirerende manier wat datagedreven werken eigenlijk is. Hoe je de juiste mindset creëert en hoe je dit vervolgens vertaalt naar de theorie. Je krijgt de handvatten om in jouw organisatie, de stuwende kracht te zijn om datagedreven werken naar een hoger plan te tillen.
We laten niet alleen zien wat aansprekende voorbeelden zijn of juist de valkuilen. We gaan ook samen aan de slag om een praktijkcasus uit te werken. Vervolgens leren we je om dit toe te passen op je eigen situatie. Je bent dus direct bezig met het inzetten van datagedreven verbeteringen voor jouw organisatie.
De training zorgt dat:

 • Je databewustwording wordt vergroot.
 • Je leert om kritisch denken te stimuleren.
 • Je begrijpt wat nodig is om datagedreven te werken.
 • Je weet wat concreet de next steps zijn, toegepast op je eigen situatie.

Wij nemen je mee in onze filosofie van voordoen, samendoen en zelf doen. Het resultaat is dat jij de middelen in handen krijgt om in jouw organisatie data beter in te zetten op strategisch niveau. Betere strategie, betere doelstellingen en betere KPI’s.

Data inzetten bij het vaststellen van de strategie is het eerste onderdeel van ons 4D-Datamodel. Een model gebaseerd op onze visie op datagedreven werken. Dit onderdeel vormt het vertrekpunt voor datagedreven werken binnen een organisatie. Je kunt hier het 4D-Datamodel alvast downloaden als voorproefje.

Wat ga je doen?

Voor de training zullen we eerst een intakegesprek met je inplannen. Zo leren wij je een beetje kennen en kunnen we het programma zo goed mogelijk op jou en je medecursisten afstemmen.

Tijdens de training gaan we aan de slag met:

 • Het creëren van de juiste data mindset.
 • Een groeimodel voor datagedreven werken (theorie).
 • Hoe kom je van datagedreven strategie tot KPI’s?
 • Het uitwerken van een praktijkcasus.
 • Toepassen van het geleerde in de praktijk.

Wie wordt jouw trainer?

Deze training wordt verzorgd door Nely Meijer, Senior Data Consultant bij FTE Groep. We zorgen voor een combinatie van kennis en ervaring, welke aansluit bij de behoeften van de deelnemers.

Even praktisch

Uiteraard wil je ook de praktische kant weten van deze training. De investering voor deze training wordt in overleg vastgesteld, omdat we altijd een maatwerkoplossing bieden. De duur en begeleiding is sterk afhankelijk van de doelen die jij of je organisatie wilt behalen. De training kan zowel online als offline gegevens worden en wordt altijd begeleidt door onze senior consultants om voor jou tot de beste resultaten te komen.

 • Duur training: 4 dagdelen (afhankelijk van de gewenste doelen)
 • Maximaal 10 deelnemers
 • Start moment training: in overleg
 • Inclusief begeleiding voor- en achteraf

Meer informatie?

Het realiseren van een data gedreven cultuur is onderdeel van de mensgerichte en integrale benadering van FTE Groep. FTE doet dit door het 4D-datamodel centraal te stellen, als leidraad voor een gedragen analyse en duurzame groei. Hiermee helpen we jouw organisatie om structureel meer uit data te halen en dringt datagedreven werken door tot in de haarvaten van de organisatie. Een onderdeel van onze dienstverlening is het aanbieden en begeleiden van de training Laat Data Werken, van strategie tot KPI.

Neem voor meer informatie contact op met Mitchel. Hij kan je meer vertellen over de maatwerk training voor jou en eventueel je collega’s, over het programma en de opzet. De training is een leuke manier om samen met anderen te werken aan het data bewustzijn, samen ambities realiseren!