Contact
Nieuws
25 april 2022

Business Analist in een agile omgeving

Als FTE’er kom je geregeld in een situatie terecht waar de omgeving nog niet duidelijk is, waar er half-Agile gewerkt wordt of waar er van jou als Business Analist vrijwel on-scope-bare vragen worden gesteld. Hoe ga je daar mee om? Hoe pas jij in de organisatie en hoe profileer jij jezelf? Tijdens de FTE kennissessie zijn wij dieper ingegaan op deze vragen.

De sessie werd gegeven door Geertje Appel, Business Analist en trainer bij Le Blanc Academy en Product Owner bij de Belastingdienst. Tijdens de kennissessie gaf Geertje een paar mooie voorbeelden hoe de rol van Business Analist geprofileerd is en op de juiste manier gepositioneerd moet worden in een Agile omgeving.

Al snel werd duidelijk dat het voor vrijwel iedere organisatie essentieel is om een (goede) Business Analist in huis te hebben. Hiermee zorg je er namelijk voor dat er binnen een organisatie goede aansluiting is tussen de business en IT. Dit is voor iedere organisatie een must, maar absoluut onmisbaar voor de organisaties die actief bezig zijn met Agile werken.

Uit de kennissessie is ook naar voren gekomen dat het vrij lastig is om de rol van Business Analist goed te definiëren. En zodra de rol wel duidelijk is, is het nog maar de vraag waar in de organisatie je als Business Analist het beste kunt acteren. Ga je aan de slag in het scrum team of juist naast het scrum team, parallel aan de Product Owner?

Geertje is van mening dat de Business Analist naast de Product Owner moet staan en moet fungeren als vliegende keep. De Product Owner kan zich zo blijven focussen op waarde maximaliseren en de Business Analist vindt aansluiting tussen het development-team en de business.

Op zoek naar een goede Business Analist? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder! Wil je werken bij FTE? Ga dan naar onze vacaturepagina voor onze openstaande vacatures en solliciteer direct.