Contact
Nieuws
26 april 2021

Ella Ruis over haar rol als PMO’er

Ella Ruis is consultant bij FTE Groep. Begin februari is zij gestart in de rol van PMO op de afdeling PensionTech & Innovation bij Blue Sky Group. Zij vertelt graag meer over haar rol en hoe Ella haar kwaliteiten inzet bij deze opdrachtgever. 

Ik houd mij bezig met het maken van diverse rapportages (waaronder SLA, afdelings- en changerapportages), overzichten, het opstellen van agenda’s en actielijsten en het aandragen en doorvoeren van verbeteringen. Daarnaast notuleer ik bij de stuur- en escalatiegroep van 2 nieuwe klanten (Mars en Philips) en ondersteun ik de teamleads. Doordat het werk heel gevarieerd is, kan ik hier ook mijn eigen inbreng en creativiteit in kwijt.

Omdat ik midden in de corona-pandemie ben gestart bij Blye Sky Group vond ik het wel even spannend hoe ik mijn draai zou vinden binnen de organisatie. Nieuwe opdracht, zelfde plek: ’thuis op kantoor’. De eerste weken heb ik veel videobel afspraken via Teams gehad en inmiddels weet ik de meeste collega’s al goed (digitaal) te vinden. Ook al heb ik pas een enkele collega in het echt gezien, merk ik dat iedereen ontzettend hulpvaardig en open is. Blue Sky Group is, vooral vergeleken met mijn vorige opdracht, een kleine organisatie. De lijntjes zijn kort en je hoeft nooit lang te wachten op een reactie.

De rol van PMO vind ik ontzettend leuk. De afwisseling, uitdaging, mogelijkheden voor eigen inbreng vind ik grote pluspunten. Geen dag is hetzelfde en de dagen vliegen voorbij. Als PMO ben ik nu betrokken bij de implementatie van een nieuwe klant. Ik zet onder andere de vragenlijsten uit en werk deze bij, zorg dat de mijlpalenrapportage gevuld wordt, notuleer en werk de notulen voor de stuur- en escalatiegroep uit. Op deze manier ben ik nauw betrokken bij de implementatie van de nieuwe klant en wat daarbij komt kijken.

Het geeft mij energie om mijn kwaliteiten in te zetten om tot een goed (eind)resultaat te komen. Doordat ik goed georganiseerd ben en nauwkeurig werk, houd ik het overzicht. Ik ben in staat om in korte tijd de processen te doorgronden en vind het leuk om nieuwe dingen te leren en op te pakken. Ik merk dat ik veel vrijheid krijg bij bijvoorbeeld het ontwikkelen van een nieuw rapportageformat. Door de korte lijnen kan dit vervolgens snel besproken en afgetikt worden. Je ziet dus snel resultaat van de uitgewerkte punten. Deze manier van werken daagt mij uit om door te pakken en dit maakt dat ik elke dag met veel plezier weer aan de slag ga voor Blue Sky Group!