Contact
Nieuws
30 januari 2020

Eerste goede doelen gekozen voor 2020

FTE heeft besloten om jaarlijks meerdere goede doelen te steunen. Vooral lokale organisaties worden aangedragen door collega’s. Het is fantastisch om ons in te kunnen zetten voor een goed doel en al helemaal wanneer een van onze FTE’ers er zelf binding mee heeft.

Aanpak
De goede doelen die wij dit jaar gaan steunen zijn een combinatie van het doneren van kleding-, voedsel-, of verjaardag pakketten in de vorm van een financiële donatie en het organiseren en ondersteunen van diverse activiteiten van een goed doel. We gaan deze goede doelen hulp bieden door de actieve inzet van FTE’ers tijdens bijvoorbeeld een diner, weekendschool of sportactiviteit. Iedere twee maanden komt het goede doelen team bij elkaar om concrete acties uit te zetten en nieuwe goede doelen te selecteren.

De NoiZ
Het eerste goede doel wat wij dit jaar gaan steunen is de NoiZ, Nachtopvang in Zelfbeheer in Utrecht. Zij bieden een ‘slaapplaats voor een nacht’ aan dak- en thuislozen. De NoiZ wordt beheerd door mensen die zelf dakloos zijn geweest en dus begrijpen hoe het is om in deze situatie te zitten. Bij de NoiZ is het voor de dak- en thuislozen mogelijk om te overnachten, te douchen en warm te eten. FTE gaat in maart één avond een volledig verzorgd drie gangen diner koken voor de dak- en thuislozen en sponsort ook een goed gevulde toilettas met spullen die bijdragen aan persoonlijke hygiëne.

Stichting Aroma
Ook gaan we ons inzetten voor Stichting Aroma. Ze willen graag bijzondere ontmoetingen tot stand brengen en de verbeelding laten stromen, vanuit een gezamenlijke visie: het leven mooier maken door middel van kunst, wat tevens bijdraagt aan een verruiming in kijken naar jezelf, de ander en de wereld om je heen. Stichting Aroma organiseert ook onder andere KunstExpress, een maatjesproject in Nijmegen West. KunstExpress is speciaal voor kinderen in een achterstandspositie die interesse hebben in muziek, toneel, dans, schrijven of beeldende kunst. FTE Groep gaat cadeaubonnen financieren voor de 27 kinderen met een achterstandspositie, zodat zij zelf een cadeautje of knutsel-set kunnen kopen om hun creativiteit te kunnen uiten.

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Bezoek dan regelmatig onze website of volg ons op Facebook of LinkedIn.