Contact
Nieuws
27 maart 2020

Koken voor dak- en thuislozen in Utrecht

Begin deze maand heeft FTE zich ingezet voor de NoiZ, Nachtopvang in Zelfbeheer in Utrecht. Met een team van twaalf enthousiaste collega’s is er een driegangen diner gekookt voor meer dan dertig dak- en thuislozen. We kookten alles vers en het was een gezellige en drukke boel in de keuken.

Het voorgerecht bestond uit een heerlijke tomatencrème soep met stokbrood en kruidenboter. Als bijgerecht serveerde wij een couscous-salade. Ook de oven heeft flink wat uurtjes gedraaid, want als hoofdgerecht stond lasagne op het menu: een vegetarische en een vleesvariant. De pannen werden goed leeg geschraapt, maar gelukkig had iedereen ook nog ruimte over voor het toetje: appel crumble. Het was fantastisch om te zien dat iedereen zo heeft genoten van het diner.

Naast de verzorging van het driegangen diner wilden we de dak- en thuislozen graag nog een cadeautje geven. Iedereen kreeg een goed gevulde toilettas mee met een haarborstel, een tandenborstel met tandpasta, haargel en shampoo. Het was een prachtige avond. De dak- en thuislozen bedankte ons voor het heerlijke eten en ook de vrijwilligers van de NoiZ waren blij met onze komst. Kortom: het was een zeer geslaagde avond!

 .