Contact
Nieuws
17 april 2023

Maak kennis met Marjolijn

De verbindende factor zijn tussen IT en de Data Cleansers, geeft mij energie!

Als Data Steward voer ik data-analyses uit. Ik analyseer de data issues en probeer met het team de datakwaliteit te verhogen. Als teamplayer vind ik het belangrijk om onderling ook kennis te kunnen delen met elkaar. Ik geloof erin dat je alleen misschien wel sneller gaat, maar dat je samen verder komt! In mijn vorige rol was ik werkzaam als Data Cleanser, waar ik mij concentreerde op het oplossen van issues en muteren van de data. Dat ik de andere kant van de tafel ken, zie ik als mijn kracht. Ik ben hierdoor extra bewust van het belang van goede documentatie en een kwalitatieve data-analyse.

Als Data Steward nu zit ik meer aan de analyserende kant maar komt mijn kennis vanuit de uitvoering zeer goed van pas. Wat volgens de data compleet logisch lijkt te zijn, is vanuit de uitvoering soms niet eens mogelijk. Daarom laat ik eerst mijn kritische blik over een query gaan, voordat het naar de Data Cleansers gaat. Daarnaast houdt ik ervan als een data issue overzichtelijk in kaart is gebracht, terwijl de informatie tijdens de analyse soms alle kanten op schiet.

Het leggen van zo’n puzzel doe ik in mijn vrije tijd ook graag. Zo heb ik jarenlang actief autopuzzelritten gereden door het hele land. Hierbij combineer je het rijden van mooie wegen met het lezen van verschillende kaartlees technieken en het beantwoorden van vragen onderweg. Uiteraard doe ik dat niet alleen, er zijn een rijder en navigator nodig. En zo is het ook bij data-analyse, je kan niet zonder de kennis van andere disciplines. Samen brengen we alle data issues in kaart.

Ook een Data Steward nodig? Neem dan contact op met FTE!