Contact
Nieuws
23 oktober 2021

Moray Dekkers over zijn rol als projectleider

Moray Dekkers is een echte duizendpoot. Via FTE Groep is hij werkzaam bij een overheidsinstelling als ondersteuner van een projectleider van een groot project. Moray vertelt graag meer over zijn uitdagende opdracht.

Op dit moment ben ik naast projectleider van een tweetal kleine projecten ook een projectleider aan het ondersteunen in een groot project: het project rollenmodel 2.0. Voor het project rollenmodel 2.0 structureren we voor alle afdelingen binnen de organisatie de autorisaties. Het is een flinke klus om duizenden functies binnen deze overheidsinstelling te structureren en de juiste permissies/autorisaties aan alle medewerkers te geven. Het is een meerjarig plan, waar we in 2019 mee gestart zijn. Samen met de projectleider zijn wij verantwoordelijk voor dit project: het rollenmodel 2.0.

We hebben maximaal 11 afdelingen tegelijk lopen binnen het project. Onderling is er veel overleg met de betrokken afdeling, de managers en de stuurgroep. Voor een kleine afdeling zijn we zo’n 4 tot 6 weken bezig om alles te structureren, bij een grote afdeling loopt het project al snel een jaar. Samen met mijn collega projectleider bewaken we het proces en schrijven we rapportages.

Door corona en het vele thuiswerken verloopt het project sneller en efficiënter dan verwacht, hoe gek dat misschien ook klinkt. Vijf verschillende overleggen achter elkaar inplannen op de werkvloer in een dag is niet realistisch, hoewel dit online eenvoudig te realiseren is. Mensen hebben geen reistijd en zijn flexibeler in de agenda’s en dat maakt het maken van afspraken een stuk eenvoudiger. Mijn rol in het project past mij goed en ik werk iedere dag met veel plezier aan project rollenmodel 2.0.