Contact
Nieuws
29 mei 2020

Pensioenfonds Campina kiest voor URM-oplossing

In 2019 heeft Pensioenfonds Campina gekozen voor de URM-oplossing van FTE Groep/ Axini. In een doorlooptijd van slechts een aantal weken is de URM-oplossing volledig gerealiseerd, zodat de inspanning voor iedere nieuwe run laag is. Deze week heeft Pensioenfonds Campina de URM-run voor 2020 afgerond.

De URM-oplossing is gebouwd op het model-gebaseerde FinTech platform van Axini. Uniek aan het platform is dat pensioen domeinspecialisten van FTE Groep zelf de URM-oplossing, zowel DB (Defined Benefits) als DC (Defined Contribution), hebben gemodelleerd en getest op basis van de reglement specifieke kenmerken.

FTE Groep/Axini biedt twee oplossingen aan de markt: 1) de URM-rekenbox applicatie zelf, en 2) het volledig geautomatiseerd testen van URM-implementaties. Dit is mogelijk omdat de URM-specificatie in modellen zijn vastgelegd.

Pensioenfonds Campina: “Onze samenwerking met FTE Groep/Axini is bij de implementatie van de URM-oplossing goed verlopen. Korte lijnen, snel schakelen en een rekenmodel dat flexibel kan omgaan met een aantal specifieke kenmerken van Pensioenfonds Campina waren doorslaggevend om voor FTE Groep/Axini te kiezen. Maar het belangrijkste is vanzelfsprekend dat de URM-uitkomsten op tijd zijn aangeleverd aan het Pensioenregister, zodat deze gegevens voor de deelnemers zichtbaar zijn. ”

Martijn Camphens (directeur FTE Groep) en Machiel van der Bijl (directeur Axini): “De URM-rekenbox is een mooi voorbeeld van het samenvoegen van de domeindeskundigheid van FTE Groep met het platform en software engineers van Axini. Hiermee springen we snel in op de behoefte van de markt. Onze actuarissen zijn specialist op hun vakgebied en daardoor kunnen zij de wetgeving goed en helder uitwerken tot praktische toepassingen. Door gebruik te maken van het model-gebaseerde FinTech platform van Axini maken wij samen unieke oplossingen die perfect aansluiten op de wensen van de opdrachtgever. En niet onbelangrijk, het pensioenfonds voldoet hiermee tijdig aan wet- en regelgeving. “