Contact
Nieuws
1 mei 2021

“Ik kan nu diverse rollen uitvoeren en combineren”

Peter Blok is consultant bij FTE Groep en sinds februari zit hij op opdracht bij een grote verzekeraar, waar hij werkzaam is als test specialist. Twee systemen moeten worden geconverteerd naar doelsysteem SAP. Met veel enthousiasme vertelt Peter meer over zijn veelzijdige rol.

Deze verzekeraar is druk bezig om verschillende systemen te migreren naar doelsysteem SAP. Voor meerdere systemen is dat al gelukt, maar doordat er nu twee systemen met een grote portefeuille over moeten heeft de testmanager de hulp ingeroepen van FTE Groep. Sinds februari zit ik bij deze verzekeraar op opdracht als test specialist. Vanaf het begin ben ik betrokken bij de migratie van deze systemen. Dat ik zo vroeg in het traject al aangehaakt ben is niet alleen om praktische redenen handig, maar het is ook vooral heel leuk om vanaf de start in deze migratie te kunnen duiken.

Mijn rol als test specialist is erg afwisselend. De ene dag vervul ik mijn rol meer als testmanager, de andere dag zit ik als tester meer op de uitvoerende kant. Ik maak testplannen, bouw de schaduwtool en zorg ook voor de uitvoering. We zitten met deze migratie nog in de opstartfase en dat brengt logischerwijs veel vraagstukken met zich mee. Een interessante fase, waar ik mijn kennis en ervaring als tester optimaal kan benutten. Mijn 20 jaar ervaring in de pensioenbranche is eveneens een grote toegevoegde waarde. Gevormd door werkervaring uit het verleden, kan ik nu de diverse rollen uitvoeren en combineren.