Contact
Nieuws
10 januari 2018

RPA specialist Coforce en FTE Groep gaan strategisch samenwerken

Robotisering kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en snellere verwerking van pensioengegevens.

Ede, 9 januari 2018 – Door het inzetten van de juiste intelligente automatiseringsoplossingen zoals Robotic Process Automation (RPA), wil Coforce bedrijven en organisaties in Nederland ondersteunen, zodat zij zich kunnen focussen op waarde creërende activiteiten. De samenwerking met FTE Groep uit Utrecht sluit uitstekend aan bij deze groeiambities van Coforce.

Denis Slootman, directeur bij FTE Groep over de samenwerking: “FTE ondersteunt organisaties bij het vertalen van strategie naar operatie en in deze rol past ook de focus op waarde creatie door de inzet van Robotic Process Automation. Robotisering kan bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit en snellere verwerking van pensioengegevens. Wij zijn bekend met alle processen binnen in de pensioenmarkt. Die achtergrond in combinatie met onze kennis van RPA software van Coforce, stelt ons in staat om processen te identificeren die voor robotisering interessant zijn. Daarnaast verzorgen wij de implementatie van de RPA-techniek samen met Coforce.”

Nieuwe stap in procesverbetering
Met de RPA-technologie kunnen hoog-volume repeterende werkzaamheden eenvoudig worden geautomatiseerd. Wat resulteert in kwaliteitsverbetering en meer tijd voor medewerkers om waarde toe te voegen aan de relatie met de klant. Bij het operationaliseren van bedrijfsstrategie gaat het vaak om het verder digitaliseren en robotiseren van terugkerende werkzaamheden.  Medewerkers gebruiken in administratieve handelingen gegevens en nemen doorlopend beslissingen over de omgang met die gegevens. Zeker in de pensioenmarkt worden veel databronnen gebruikt. Hoewel daarbij vaak menselijke beoordeling van gegevens een rol speelt, blijkt na analyse dikwijls, dat ook die beoordelingsslag grotendeels te standaardiseren is wat betreft input en output. Alleen de uitzonderingen worden met mensenogen gecontroleerd, de rest doet het systeem.

Coforce Managing Director Franklin Willemstein, gaat verder in op de samenwerking: “Met FTE Groep hebben wij een specialist gevonden die de pensioenbranche goed kent en ons kan helpen met het identificeren, analyseren en optimaliseren van administratieve processen voordat ze gerobotiseerd worden. De business specialisten van FTE beschikken over enorm veel ervaring op het gebied van procesverbetering en het implementeren van technologie.”

Over Coforce
Coforce is de Nederlandse Robotic Process Automation specialist die bedrijven en instellingen met kennis en begeleiding ondersteunt in haar transitie naar nieuwe en efficiënt geautomatiseerde samenwerkingsvormen tussen mensen, processen en technische systemen. www.coforce.nl

Over FTE Groep
FTE ondersteunt organisaties bij het doorvertalen van strategie naar operatie. FTE werkt voor vrijwel alle pensioenverzekeraars, uitvoerders en fondsen, actuariële bureaus en IT toeleveranciers in de pensioenmarkt. www.ftegroep.nl