Contact
Nieuws
26 januari 2023

Tips om vitaal te worden en te blijven

Bij veel opdrachtgevers waar we werken zijn de voorzieningen op en top geregeld. Een parkeergarage waar je vlak voor de ingang kunt parkeren, liften en roltrappen om bij je werkplek te komen en een toilet en koffiezetapparaat die vaak maximaal 50 meter lopen zijn. Gemak dient de mens, maar echt gezond is het niet. Karel heeft naast zijn werkzaamheden bij FTE een eigen bedrijf opgestart: Petiet Running Therapie. Hij geeft ons vijf simpele tips die voor iedereen toe te passen zijn om vitaal te worden en te blijven!

  1. Ga een stuk wandelen in de lunchpauze met je collega’s. Eet bijvoorbeeld een kwartier in de kantine en ga vervolgens nog een kwartier samen wandelen.
  2. Staat er een vergadering in je agenda waarbij je vooral moet luisteren en geen eigen inbreng hoeft te geven? Ga dan naar buiten en volg al luisterend de vergadering.
  3. Heb je een 1:1 overleg met een collega en heb je geen scherm nodig? Doe het overleg dan lekker buiten!
  4. Heb je veel stress, een volle mailbox, sta je aan het einde van de dag altijd in de file en wachten er thuis schreeuwende kids op je? Dan heb je geen moment van ontstressen. Probeer eens om wat langer op je werk te zitten, nog wat e-mails weg te werken en ontspannen met een muziek of podcast op naar huis te rijden zonder file. Dan kom je veel relaxter thuis!
  5. Neem de trap in plaats van de lift of roltrap en zet zo net wat extra stappen tijdens je werkdag op kantoor.

Een gezond en fit 2023 toegewenst!