Contact
Nieuws
27 mei 2019

Wat doen onze consultants bij onze opdrachtgevers?

Wat doen onze consultants bij onze opdrachtgevers?

Eind april is Allard Hamstra gestart bij TKP in een DevOps team als informatie analist/functioneel analist. Maar wat doe je dan? Allard vertelt kort waar hij de afgelopen weken aan begonnen is:

“Uit een analyse blijkt dat TKP de pensioenuitvoering goedkoper kan uitvoeren dan Aegon. Om deze reden is besloten om de portefeuille vanuit het administratiesysteem Ceasar (Aegon) over te brengen naar PPS (TKP). Nadat ze de DC-regelingen voor een groot gedeelte hebben gemigreerd, is nu de DB portefeuille aan de beurt. Hier is PPS eigenlijk nog niet volledig geschikt voor. 

Het DevOps-team waar ik onderdeel van ben geworden, heeft de opdracht gekregen om het administreren van deze verschillende product- en tarieflagen mogelijk te maken. Binnen het team heb ik de rol van informatie analist/ functioneel analist. We werken volgens Agile Scrum. Mijn belangrijkste taak is om functionele vragen van de ontwikkelaars te kunnen beantwoorden. Beter nog is het om de story’s zo klaar te maken en toe te lichten tijdens de planning en pokersessies dat ik de vragen kan voorkomen. In deze rol moet ik ook zorg dragen voor het landen van de gekozen oplossingen in het landschap.

Toen ik eind april begon met mijn opdracht, was de situatie zo dat de business analist een oplossingsrichting had voorgedragen en de projectleider net alle resources toegezegd had gekregen. Het team was begonnen met een POC om de oplossingsrichting te onderzoeken. Na 2 weken is dit nog niet werkend, maar is de verwachting wel dat dit de juiste richting is. Het was wel heel leerzaam, want we moesten de invulling van de oplossingsrichting tegen diverse aanpalende systemen aan houden. Hierdoor kreeg ik gelijk een goed overzicht van de stakeholders.”

Spreekt dit je aan voor jouw carrière? Neem eens contact op om te praten over jouw toekomst bij FTE Groep!