Contact
FTE Thema's

Hoe kan ik continu verbeteren?

Heb je het idee dat er weinig vernieuwing in je organisatie zit? Komen je medewerkers met weinig nieuwe ideeën? Denken je medewerkers dat het aandragen van een idee niet leidt tot verandering? Vind je het lastig om een idee concreet tot verbetering te brengen? Duren veranderingen erg lang?

FTE Groep gelooft dat medewerkers de verbetermotor van een organisatie zijn. Dat iedere medewerker in staat is om ideeën voor verbeteringen aan te dragen. Medewerkers weten als geen ander hoe een proces moet werken en welke verbeteringen er mogelijk zijn. De kunst is om deze mogelijkheden te herkennen en zelf ook weer op te lossen.

FTE helpt met een aantal zaken om continu te kunnen blijven verbeteren. We helpen leidinggevenden om een sfeer te creëren waarin medewerkers durven te zeggen wat ze belangrijk vinden. Dit betekent dat de leidinggevende zich gaat verdiepen in het werk van zijn medewerkers, goed luistert naar de signalen op de werkvloer en ondersteunt in de dagelijkse verbeteringen. We leren de medewerkers ook om te herkennen waar mogelijkheden voor verbeteringen liggen en hoe medewerkers zelf deze problemen kunnen oplossen. We beginnen met kleine verbeteringen, zodat medewerkers kunnen leren hoe het proces werkt en direct ook kunnen zien dat het concrete resultaten oplevert.

FTE helpt ook om de dagelijkse bespreking over de prestaties op een goede manier te voeren. Door die bespreking worden nieuwe verbeteringsmogelijkheden ontdekt en leren medewerkers van elkaars resultaten. Het resultaat van deze aanpak kan heel erg groot zijn. Niet voor niets worden medewerkers de verbetermotor genoemd. Stel je eens voor dat elke medewerker iedere dag een verbetering doet!