Contact
FTE Thema's

Hoe kan ik tijdelijk mijn managementteam versterken?

Heb je het idee dat het team een frisse blik van buiten kan gebruiken?  Ervaar je dat de waan van de dag de focus van het management van het echte probleem weghoudt? Hoe kan je een formatieplaats tijdelijk invullen totdat de nieuwe structuur is uitgekristalliseerd is? Is je team niet op volle sterkte en maar zoek je iemand die samen met jou een doorbraak realiseert? 

FTE biedt hulp in de vorm van interimmers die de competenties en ervaring in huis hebben om je ambities te realiseren. Wij geloven dat een tijdelijke versterking van het team zorgt dat de context snel wijzigt, door de mens én de prestatie centraal te stellen. We doen het samen én dagen je uit waar nodig.

De werkwijze van onze interimmer is altijd volgens een aantal stappen. Deze aanpak van FTE Groep hoe een prestatiedoorbraak gerealiseerd kan worden is vastgelegd in het boek Wij is belangrijker dan Why: De prestatiedoorbraak van NS, geschreven door Paul van Schaik. In alles wat wij doen stellen we de mens en de prestatie centraal, want dan is een duurzame prestatiedoorbraak gegarandeerd.

In de eerste stap is het belangrijk om de ambities, doelstelling en het probleem en de grondoorzaken helder te krijgen. Daarna werken we aan een team met eigenaarschap en samenwerking. Is dit gedaan? Vervolgens (her)ontwerpen of scherpen we de bestaande besturing aan. Vanuit de duidelijke verkregen besturing starten we met de voorhoede van de verandering. Het einddoel is dat elke medewerker en manager eigenaarschap neemt voor elke dag presteren en leren. Door deze bewezen aanpak kan onze interimmer de opdracht tot grote tevredenheid vervullen en het team met een gerust hart achterlaten.