Contact

FTE Academy

Een dashboard op maat

Een dashboard op maat

In 5 stappen een dashboard op maat? Ga zelf aan de slag!

Tijdig kunnen bijsturen met behulp van een dashboard op maat, voor jouw team, programma of organisatie. Hiervoor is toegang tot de juiste data cruciaal. Net als passende technologie. Maar minstens zo belangrijk is jouw kennis van het visualiseren van de juiste inzichten, zodat je in één oogopslag die informatie krijgt waarmee je tot de beste beslissingen komt.

FTE Groep organiseert dashboard trainingen op maat, voor beginners en gevorderden. We behandelen het hele spectrum van technologie, datapreparatie, visualisatie en beheer. Onze trainingen zijn gericht op gebruikers (basis) en/of ontwikkelaars (gevorderd). Daarnaast biedt onze academy ook trainingen aan in het ontwikkelen van het databewustzijn van medewerkers. Denk daarbij aan de interpretatie van gegevens uit een dashboard of analyse. Of de formulering van indicatoren van beleid.

Wil je jezelf ontwikkelen op het gebied van dashboarding en databewustzijn, neem dan gerust contact met ons op!

Wat levert deze training jou op?

Na de training heb je naast theoretische kennis ook praktijkervaring opgedaan. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname en een exemplaar van de lesstof.

Met behulp van de juiste combinatie van modules, gericht op jouw kennis en ervaring, ontwikkel jij je tot reporting specialist, developer of data consultant.

Wat ga je doen?

Voordat de training start doen we eerst een voorbereidend gesprek. Daarin verkennen we de doelen en mogelijkheden. We vragen je dan ook om na te denken over informatievragen waar je mee te maken hebt in jouw rol en we inventariseren samen de beschikbare data.

In onze dashboarding academy bieden we 5 modules:

  • Intake: in deze module leren we je hoe je een informatievraag ontleedt. We geven je voorbeelden van methoden om wensen en eisen te inventariseren. We laten je zien hoe je een storyboard opstelt en welke rol data mapping speelt bij een goede intake.
  • Ontwerp: in deze module zetten we de informatievraag om in een ontwerp voor je dashboard. Daarbij besteden we tijd aan de keuze voor grafieken, het gebruik van kleur en de mogelijkheden van navigatie. Aan de hand van voorbeelden geven we deelnemers praktische tips om hiermee zelf mee aan de slag te gaan.
  • Data: naast de meer technische vraagstukken zoals data mapping, joins en verschillende functies, besteden we in deze module ook tijd aan de manier hoe je het proces van data management kan organiseren. Denk daarbij aan het visualiseren van datastromen en het bepalen van dimensies.
  • Bouwen: het ontwikkelen van een dashboard gebeurt in de verschillende business intelligence applicaties enigszins anders. In deze module geven we je aanwijzingen voor de belangrijkste tools, zoals Power BI, Qlik Sense en Tableau. Daarbij besteden we ook aandacht aan rollen, autorisatie en testen.
  • Presenteren: hoe zorg je ervoor dat jouw dashboard door je team of organisatie gaat worden gebruikt? In deze module laten we je kennismaken met de overdracht van een dashboard. We geven je tips over het presenteren van je dashboard en het documenteren van de details van jouw dashboard, zoals definities van indicatoren. We sluiten af met aanwijzingen voor een goed beheer van je dashboard.

Tijdens de training ontwikkel je jouw eigen dashboard. Je werkt met data uit je eigen organisatie en team. Dit versterkt jouw lerend vermogen, plus dat je hiermee ook werkelijk iets realiseert. Een dashboard waar je na de training direct mee aan de slag kunt.

Wie wordt jouw trainer?

Deze training wordt verzorgd door Nely Meijer, Senior Data Consultant bij FTE Groep. We zorgen voor een combinatie van kennis en ervaring, welke aansluit bij de behoeften van de deelnemers. Er wordt gewerkt met eigen data, zodat je direct een dashboard creëert wat je de volgende dag kan inzetten.

Wil je FTE Groep alvast beter leren kennen: kijk dan hier voor ons 4D-model en hier voor onze visie op de waarde van een goed dashboard.

Even praktisch

Uiteraard wil je ook de praktische kant weten van deze training. De kosten voor deze training zijn afhankelijk van de content modules van de door jouw samen te stellen training. Wat krijg je sowieso:

  • Een intakegesprek om je alvast te leren kennen, zodat we de training zoveel mogelijk op je wensen en die van je medecursisten kunnen aansluiten;
  • Een datascan ter voorbereiding op de training;
  • Persoonlijke begeleiding en coaching;
  • Een beoordeling van je eigen dashboard door onze specialisten;
  • Praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Meer informatie?

Heb je meer collega’s die ook de dashboard training willen volgen? Neem contact op met Mitchel. Hij kan je alles vertellen over de Incompany training. Als je de training met je collega’s volgt, dan kun je nog meer bereiken!