Contact
Nieuws
14 februari 2021

Modelleur opleidingsklas gestart

In de huidige markt zien we dat er steeds meer vraag is naar modelleurs. Om de blijvende vraag uit de markt aan te kunnen, leiden we binnen FTE Groep diverse collega’s op tot modelleur onder leiding van specialist Linda de Koter. “Modelleren kun je leren, is mijn motto. Mensen kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken en ik leer anderen graag meer over dit vak”.
 
Modelleur Linda is een opleidingsklas gestart met vier deelnemers. Ze heeft een eigen opleidingsstructuur opgezet, waarbij de basis wordt uitgelegd van modelleren. Veel collega’s doen al iets dat op modelleren lijkt, bijvoorbeeld met Excel. Een berekening die je kan herhalen is al eigenlijk een klein model. Via de cursus leer je dit in een andere interface toe te passen. In 4 trainingen stoom ik iedereen klaar om straks zelf aan de slag te gaan.
 
De deelnemers zijn tot nu toe erg enthousiast en oefenen de basis van modelleren in de programmeertaal Ruby. Linda: “Programmeren is net als puzzelen zonder voorbeeld. Maar het leukste aan dit vak is toch wel het uitdenken van hoe een systeem in elkaar moet zitten en dit vervolgens te bouwen. Ik heb veel plezier in het modelleren en ben blij dat ik mijn kennis kan overdragen aan enthousiaste collega’s”.
 
Wil je meer weten weten over modelleren en hoe wij dit inzetten bij onze opdrachtgevers? Neem dan contact op met Mitchel.