Contact
Nieuws
10 mei 2022

Pensioen Excasso oplossing in productie

De Excasso oplossing van FTE Groep en Axini is per 1 januari 2022 live bij Pensioenfonds Campina. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, hebben we dit heugelijke feit gevierd.

Cor Spaans, directeur van Pensioenfonds Campina: “We zijn blij met de Excasso oplossing van FTE Groep en Axini. De gebruiksvriendelijke applicatie is speciaal gebouwd voor pensioenuitvoerders, zonder toeters en bellen, die integreert met onze pensioenadministratie. Dit stelt ons in staat onze processen nog verder te optimaliseren.”

De Excasso oplossing draait op het modelgebaseerde Axini platform. Het interessante van dit platform is dat domeindeskundigen zelf grote delen van de applicatie kunnen maken, zoals business rules, rekenregels, documenten, etc. In dit geval hebben de domeindeskundigen van FTE Groep de excasso business rules en rekenregels van de Belastingdienst geïmplementeerd. Dit maakt het mogelijk om met een klein team van deskundigen in korte tijd een maatwerk Excasso applicatie te maken. Zo is de Excasso oplossing is binnen een jaar ontwikkeld met een team van 4 developers en domeindeskundigen.

Een andere interessante eigenschap van het platform is dat het testen standaard ingebouwd zit. Dit betekent dat het ook mogelijk is om excasso systemen volledig geautomatiseerd te testen. Het innovatieve platform is gebaseerd op jaren onderzoek naar formele methoden en domein specifieke talen. Wilt u meer weten over de Excasso oplossing van FTE Groep en Axini? Neem dan contact op met Martijn Camphens.