Contact
Nieuws
8 februari 2021

Power BI toepassen binnen je dagelijkse werkzaamheden

Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data dat door onze opdrachtgevers veel gebruikt wordt. Door het visualiseren van data krijg je betere inzichten en met deze inzichten worden steeds vaker belangrijke beslissingen genomen. Met veel plezier hebben we in 2020 al diverse trainingen op maat mogen geven aan onze opdrachtgevers en medewerkers en daar gaan we ook in 2021 mee verder!

Ook onze collega Julius Buijs heeft de smaak helemaal te pakken. Eind 2020 heeft hij een Microsoft Power BI training gevolgd onder begeleiding van onze Power BI specialist, Hans Stoevelaar. Inmiddels heeft Julius zijn examen gehaald en weet hij Power BI toe te passen binnen zijn dagelijkse werkzaamheden bij een pensioenuitvoerder: “Het leukste aan Power BI is toch wel dat je alles zelf naar eigen wens kunt bouwen. Voorheen werkte ik veel met Excel en dankzij Power BI heb ik toch een aantal zaken kunnen automatiseren en dit scheelt uiteindelijk enorm veel tijd. Ook onze cijfers die wij altijd presenteren tijdens de weekstart, worden nu met een druk op de knop weergegeven in een overzichtelijk dashboard. Ik heb nu veel meer feeling met data en kan het eenvoudig presenteren aan collega’s!”

Wil je meer weten weten over dashboarding en Power BI en hoe wij dit inzetten bij onze opdrachtgevers? Neem dan contact op met Mitchel.