Contact
Nieuws
19 mei 2022

Serious Gaming helpt om vaardigheden te vergroten

Met een aantal collega’s hebben we de Data Escaperoom gespeeld om data bewustwording en data geletterdheid te verbeteren. In de game doen de spelers ervaring op met veel voorkomende valkuilen en uitdagingen bij het werken met data. Hierdoor ontstaat het inzicht in het belang om altijd kritisch te blijven denken wanneer er gewerkt wordt met data. Het vergroot het data bewustzijn!

Na het spelen van de Data Escaperoom volgt een debriefing. Tijdens deze debriefing bespreken we de leerervaring, de toepassingsmogelijkheden van datagedreven werken in de praktijk, de randvoorwaarden om de volgende stappen te zetten met betrekking tot data gestuurd werken. En misschien nog wel de belangrijkste vraag, wat ga je morgen anders doen?

Deelneemster Irene Tram vond het spelen van de Data Escaperoom een leuke en leerzame manier om bewuster met data bezig te zijn. Zij heeft geleerd dat er een datacultuur in een bedrijf moet heersen, voordat je echt data driven kunt gaan werken. Irene: “Als er geen commitment van iedereen is, dan is het lastig om het meeste uit data te kunnen halen en juist daarom is een datacultuur in een organisatie zo ontzettend belangrijk.” Ook deelnemer Julius Buijs kijkt tevreden terug op het spel en de debriefing: “De Data Escaperoom geeft op een speelse manier inzicht in de waarde van data en creëert een mooie kijk op het ‘nieuwe’ werken.”

Data Escaperoom in jouw organisatie?
De Data Escaperoom is een uitstekend hulpmiddel om datagedreven werken te introduceren en om medewerkers te enthousiasmeren over het werken met data. Het is een leuke manier om samen met je collega’s te werken aan het data bewustzijn en zo samen ambities te realiseren! Wil jij ook met jouw collega’s de Data Escaperoom spelen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Mitchel.