Contact
FTE Thema's

Hoe zet ik domeinkennis in op mijn (IT) projecten?

De wereld om ons heen verandert continu. Daar waar voorheen de technisch expert zijn waarde wist uit te breiden met kennis van het domein, is het tegenwoordig vaak andersom. De domeinexpert vergroot zijn waarde steeds meer door middel van het aanwenden van kennis van IT.

FTE gelooft erin dat deze ontwikkeling zich steeds vaker aandient en voorlopig blijft. De ‘business’ en ‘IT’ werken steeds vaker samen. Wij hebben de domeindeskundige in dienst, en zorgen ervoor dat deze zich continu blijft ontwikkelen op IT-gebied. Dit doen wij door bijvoorbeeld onze domeinexperts op te leiden op het gebied van nieuwe programmeertalen, zoals R en Python. Of door gezamenlijk met onze IT-partner experts op te leiden op het gebied van modelleren.

Waarom doen we dat? Omdat we zeker weten dat een expert met een combinatie van domeinkennis en IT-kennis meer zal toevoegen in de vaak complexe projecten bij onze opdrachtgevers. Onze experts kunnen op deze manier tijdens het gehele project van toegevoegde waarde zijn.