Contact

Interview

“Data is hét fundament om een organisatie goed te kunnen inrichten”

Remco Weijers is een vertaler en verbinder, belangrijke eigenschappen als het gaat over het vormgeven van datagedreven werken binnen een organisatie. Sinds november 2020 is hij aan boord bij FTE Groep als Senior Data Consultant. Datagedreven werken is Remco zijn passie en hij deelt graag hoe je dit het beste kunt inbedden in een organisatie.

Een strategie op datagedreven werken vormgeven, dat vind ik het allerleukste om te doen. Ik geloof dat data hét fundament is om een organisatie goed te kunnen inrichten. Met de juiste (kwaliteit) data kom je dichter bij de waarheid, neem je betere beslissingen en verklein je risico’s. Om dit te organiseren, is de best passende technologie nodig, maar ook competente mensen en borging binnen slimme werkprocessen. Dit organiseren is voor mij datagedreven werken en daar word ik blij van.

Ik breng 20 jaar ervaring mee met het neerzetten van een data-organisatie, maar ik leer nog dagelijks bij. Mijn jarenlange ervaring als consultant en teammanager heeft mij veel gebracht en al die indrukken en ervaringen gebruik ik om mijn visie op datagedreven organisaties te ontwikkelen. Deze visie draag ik graag uit en lees je onder andere terug in de werkwijze van FTE en met name in het 4D-datamodel.

Mijn passie voor data begon al vroeg. Als kind op de basisschool vond ik rekenen het leukste vak op school. Naast alle cijfers en feitjes, stelde ik vaak de “waarom-vraag”. Dat is tot op de dag van vandaag nog altijd onveranderd. Bij FTE vind ik een gepassioneerde club mensen waar ik de ruimte heb om mijn visie op datagedreven organiseren in te brengen en verder te ontwikkelen. Daarnaast krijg ik de ruimte om te innoveren en ondernemen en samen te bouwen aan duurzame klantrelaties.

Ik voel me helemaal thuis in de cultuur en waarden van FTE Groep. Digital, een van de expertises van FTE Groep, helpt organisaties die zoekende zijn om hun maturiteit in datagedreven werken te verhogen. Samen met collega’s die dezelfde passie delen voor data, bouwen we aan oplossingen, waarbij de informatiebehoefte binnen een organisatie leidend is.

Met mijn achtergrond als bestuurskundige ben ik zeer goed in staat om steeds de belangen en waarden van betrokkenen en zaken in de juiste context te plaatsen. Daarmee objectiveer ik omstandigheden, wat ten goede komt aan de besluitvorming, de voortgang en het resultaat. Daarbij configureer ik de omstandigheden en kaderstelling en hecht ik belang aan continue voortgang in plaats van grote stappen. Onderweg investeer ik in kennisdeling en het vastleggen van werkwijzen en processen. Daarmee verbeteren we de prestaties, meetbaar, duurzaam en op transparante wijze.

Dit sluit naadloos aan op de werkwijze van FTE Groep: we doen het voor, we doen het samen en uiteindelijk willen we dat de mensen binnen de organisatie het zelf kunnen doen.