Contact

Project

Data tijdig op orde voor invaren Nieuwe Pensioencontract

Sinds oktober 2021 is Business Improver Michiel via FTE Groep werkzaam bij een grote pensioenuitvoerder als Data Analist. Samen met zijn collega’s is hij druk bezig met het project Grip op Data. Dit project is opgetuigd als voorbereiding op het Nieuwe Pensioencontract, om straks te kunnen invaren met data die op orde is. Hij vertelt graag zelf meer over zijn rol binnen dit project.

Voor wie zich bezighoudt met het nieuwe pensioencontract, is het een bekend gegeven. Wil je straks soepel kunnen invaren, dan moet al je data op orde zijn. Een flink project, waar ik met veel plezier samen met mijn collega’s dagelijks mee bezig ben. Fase 1 van dit project stond volledig in het teken van inventarisatie van wat er momenteel is en waar we tegenaan lopen. Toen dat eenmaal in kaart was gebracht, zijn we gaan kijken wie wat ging doen binnen het project en hoe we het wilden aanpakken. Er werd voor de klantreis arbeidsongeschiktheid een aparte projectgroep opgezet en samen met een business analist gingen we met z’n tweeën aan de slag.

Nieuwe projectgroep
Alle issues zijn in fase 1 in kaart gebracht en we zijn nu in de fase dat we de query’s hiervoor aan het verfijnen zijn. Ook komt er een database, deze is momenteel in opbouw. We gaan de in kaart gebrachte issues oplossen met een workflow die ik aan het opzetten ben. Ook maak ik een dashboard voor het visueel weergeven van de werkverdeling, detailinformatie van de data issues en de voortgang van het project. We maken gebruik van een grote hoeveelheid data en dit gaat gepaard met de complexiteit van het domein Arbeidsongeschiktheid binnen de pensioensector. Deze twee factoren samen maken mijn rol uitdagend.

Naast het oplossen van data issues moet vastgelegd worden hoe dit gedaan is en wat de impact daarvan is. Hiervoor bouw ik een applicatie. Ik overleg met collega’s van Audit, de business, procesverbeteraars en managers om ervoor te zorgen dat alles goed en efficiënt wordt vastgelegd. Elke dag voelt het alsof ik een puzzel moet oplossen, maar wanneer ik dat tot een goed einde weet te brengen, geeft het mij enorm veel voldoening.

Ambitie
Op dit moment ben ik veel bezig met datagebruik. Het lijkt mij in de toekomst echter ook leuk om aan de slag te gaan met de technische kant die hier achter zit. In de toekomst zie ik een rol voor mij in de richting van engineering. Heerlijk lijkt mij dat, om de hele dag vol bezig te zijn met de techniek. Mijn huidige rol als Data Analist sluit mooi aan bij mijn ambitie van de toekomst.

Ook een data analist nodig zoals Michiel? Neem dan contact met ons op.

 

Gerelateerd

Bekijk alles