Contact

Project

Systeemkoppelingen zijn als aderen in het lichaam

Ruim een jaar geleden is Martijn met zijn opdracht gestart bij PGB Pensioendiensten als functioneel beheerder binnen de afdeling ICT Operations. Een veelzijdige functie. Puzzelen en zaken oplossen, is de rode draad in zijn werkzaamheden. Hij vertelt zelf graag meer over zijn rol en het team waar hij onderdeel van is.

De brug naar de business
In augustus vorig jaar ben ik gestart bij PGB Pensioendiensten. Ik werk in het subteam Koppelingen en werk vooral samen met vier directe collega’s. We richten ons op de communicatie tussen de verschillende systemen binnen PGB Pensioendiensten. Koppelingen zijn verbindingen die ervoor zorgen dat al die systemen met elkaar kunnen praten. Je kan het vergelijken met aderen in je lichaam of met een wegennetwerk in een drukke stad. Als die worden geblokkeerd, dan loopt alles vast. Een deel van mijn werk bestaat uit het preventief testen en monitoren van deze koppelingen. Juist om blokkades te voorkomen of deze snel te kunnen oplossen. Mijn team is daarbij vaak de brug tussen ICT en de verschillende afdelingen, zoals bijvoorbeeld de pensioenadministratie. Daarmee hebben we geregeld contact.

Een veelzijdige functie
Mijn werkweek als functioneel beheerder kent veel afwisseling. Het ene moment ben ik bezig met het opbouwen van brieven en mailmerges en het andere moment is er ineens een incident dat moet worden opgepakt. Ook kijk ik dagelijks naar de uitvallijsten. Geeft iets een error, dan kijk ik wat er misgaat en waar een brief blijft hangen. Daarnaast ben ik ook betrokken bij het UPO-traject. UPO staat voor Uniform Pensioenoverzicht, het geeft een overzicht van de pensioengegevens van de deelnemers. Er zijn diverse varianten die worden aangemaakt en het uitrollen ervan richten we in binnen ons team. Mocht er uitval zijn dan kijken we hoe we dat kunnen oplossen. Het komende jaar staat er veel te gebeuren binnen PGB Pensioendiensten. Er wordt gebouwd aan een nieuw pensioenadministratiesysteem en met de nieuwe pensioenwet in aantocht, gaat er veel gebeuren. Dus stilzitten is er gelukkig niet bij.

Ambitie
Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik dagelijks bezig ben met het puzzelen en oplossen van een error of incidenten die naar boven komen. Met mijn huidige werkzaamheden als functioneel beheerder bouw ik ook veel ervaring op in de ICT en bewandel ik tegelijkertijd de weg richting mijn ambitie. Ik wil mij ontwikkelen richting business analist. Dat heeft veel raakvlakken met wat ik nu doe.

Gerelateerd

Bekijk alles