Contact

Project

230 data issues oplossen binnen een jaar

Business Improver Famke is ruim een jaar via FTE Groep werkzaam bij een grote pensioenuitvoerder als Proces Consultant AI. Deze pensioenuitvoerder heeft de ambitie om met schone en kwalitatieve data in te varen met het nieuwe pensioencontract. Om dit soepel te laten verlopen is er een speciaal projectteam opgezet. Hier is Famke onderdeel van en zij vertelt zelf graag meer over haar opdracht.

Werken in een projectteam
Als Proces Consultant ben ik onderdeel van het projectteam, wat speciaal is opgericht voor het opschonen en optimaliseren van data. Bij de start van het project waren er 230 data issues en binnen een jaar moeten deze worden opgelost. Een flinke uitdaging die we samen met het kernteam met veel plezier en enthousiasme zijn aangegaan!

Werken binnen een project geeft mij enorm veel energie. Elke dag is anders en de werkzaamheden zijn erg afwisselend. Wanneer een data issue is opgelost, maak ik eindrapportages en risicoanalyses. Ik breng in kaart wat er is gedaan om het data issue opgelost te krijgen. Binnen het kernteam heeft iedereen zijn eigen expertise. Ik werk samen met een projectleider, een coördinator, pensioenspecialisten en een PMO’er. Samen zorgen we ervoor dat het project soepel verloopt.

Op den duur ben ik binnen het project ook betrokken geraakt bij het oplossen van de data issues voor klantreizen. Hier heb ik voornamelijk een aanjagende functie. We lossen de issues niet zelf op, maar staan nauw in contact met IT of een data steward. Tot slot ben ik ook bezig met maand- en kwartaalrapportages voor intern gebruik om alles goed vast te leggen.

Succesvolle oplevering
In de laatste maand zijn we met het team vooral bezig geweest met de overdracht en het schrijven van aanbevelingen. We dragen de coördinatie en controle over aan interne collega’s en zorgen dat alles goed geborgd is in de organisatie wanneer wij als team weer vertrekken. Van de 230 data issues hebben we er 218 kunnen oplossen. Voor de laatste 12 issues zijn aanpassingen nodig door IT, dus ook die worden later nog opgepakt.

Ik ben trots op de prestatie die wij met het team hebben geleverd. We laten mooie schone én kwalitatieve data achter. Voor de deelnemers weten we nu dat hun berekeningen straks goed worden gedaan en dat zij de juiste uitkeringen ontvangen. De deelnemers hebben er hard voor gewerkt en verdienen een goed pensioen. Ik vind het fijn dat ik daar een bijdrage aan heb kunnen leveren. Als de laatste 12 issues nog door IT worden opgelost is deze pensioenuitvoerder klaar om in te varen met het nieuwe pensioencontract!

Gerelateerd

Bekijk alles