Contact

Project

Een release succesvol overdragen geeft voldoening

Onze collega Diepe zit momenteel op opdracht bij Scildon als functioneel tester. Met een door Scildon nieuw aangekocht systeem om processen nog meer te kunnen automatiseren is hij destijds ingevlogen om te zorgen voor een soepele overgang naar het nieuwe systeem. De opdracht was in eerste instantie voor 3 maanden, maar inmiddels loopt zijn opdracht al meer dan 2,5 jaar. Hij vertelt zelf graag in dit artikel hoe het hem vergaat bij Scildon.

Een rol met veel afwisseling
Als functioneel tester is geen dag hetzelfde. Het testen gaat in fases, soms is het heel druk en soms wat rustiger en omdat ik er al een lange tijd rondloop weten de afdelingen mij vaak ook wel te vinden met vragen of verzoekjes. Dan maak ik bijvoorbeeld een offerte of kijk ik naar een oplossing als een deelnemer bepaalde gegevens niet kan inzien of vragen heeft over mutaties.

Mijn rol gaat ook verder dan alleen testen. Als ik een A heb, dan moet er natuurlijk ook A uitkomen. Als dit niet het geval is, dan ga ik zelf aan de haal met deze constatering en zorg ik ervoor dat ik de juiste mensen aanhaak om het opgelost te krijgen. Het contact met andere afdelingen maakt mijn werk leuk en afwisselend. Ook zorg ik als tester voor een soepele overdracht met de betreffende afdeling na een release. Voor hen moet het werk makkelijker worden door aan de slag te gaan met het nieuwe systeem. Wij kennen als testers het naadje van de kous. Hierdoor kunnen we een goede uitleg geven en een passende werkinstructie maken, zodat zij daarna vliegend van start kunnen met het nieuwe systeem.

Opleveren van releases
In de afgelopen 2,5 jaar hebben we met ons team al een aantal kleine en grote releases opgeleverd. Met een grote release ben je soms wel 6 maanden bezig, maar het geeft veel voldoening als het dan overgedragen kan worden aan productie. Ook 2023 staat alweer volgepland met een aantal releases. De ambitie voor het komend jaar is kostenbesparing: processen optimaliseren, zodat er minder handmatig gedaan hoeft te worden. Dit gaat de medewerkers veel tijd besparen, waardoor zij hun tijd efficiënter kunnen indelen en meer ruimte krijgen om andere zaken op te pakken. Het maakt mij trots dat ik hier al 2,5 jaar aan meewerk en ik ga dan ook met veel enthousiasme dit jaar met de geplande releases aan de slag.

Ook een functioneel tester nodig, zoals Diepe? Neem dan contact met ons op.

Gerelateerd

Bekijk alles