Contact

Project

Marjolijn: “Ik ben de verbindende factor tussen IT en de Data Cleansers”

Marjolijn heeft een grote interesse voor data en is graag de verbindende factor tussen IT en de uitvoerders op de werkvloer. Bij onze opdrachtgever APG is zij werkzaam als Data Steward. Met veel enthousiasme vertelt ze meer over haar rol en het Grip op Dataproject.  

Als Data Steward voer ik data-analyses uit. Ik analyseer data issues en probeer met het team de datakwaliteit te verhogen. Binnen de muren van APG ben ik van Data Cleanser in april 2021 doorgegroeid naar de rol van Data Steward. Waar ik mij voorheen voornamelijk concentreerde op het oplossen van issues en muteren van de data, zit ik nu meer aan de analyserende kant. Het voelt als een compleet andere wereld, maar ik vind het gaaf dat ik deze kans krijg.

Teamwork
Mijn rol als Data Steward is ook erg uitdagend. Ik leer elke dag nieuwe dingen en krijg steeds meer kennis van de verschillende databases. Binnen het team van Data Stewards wisselen we onderling veel kennis met elkaar uit. En ondanks dat ik het systeem nog niet volledig ken, breng ik door kritische vragen te stellen zeker ook mijn toegevoegde waarde in het team. Ook ken ik de andere kant van de tafel, door mijn vorige rol als Data Cleanser. Hierdoor ben ik mij extra bewust van het belang van goede documentatie en een kwalitatieve data-analyse.

Grip op Dataproject
Ik vind het leuk om onderdeel te zijn van het Grip op Dataproject. Met dit project krijgen we letterlijk meer grip op data en door alle data issues op te lossen, schonen we het systeem ook direct op. En niet geheel onbelangrijk, de deelnemer krijgt waar hij recht op heeft. Een fijne en noodzakelijke ontwikkeling, met het nieuwe pensioencontract wat eraan zit te komen. Ik ben er trots op dat ik hier als Data Steward aan kan bijdragen. Binnen het project ben ik de verbindende factor tussen IT en de Data Cleansers. In de toekomst hoop ik deze rol nog verder te kunnen uitbreiden. Ambities genoeg, maar dat ik graag wil blijven werken met data, dat is zeker!

Gerelateerd

Bekijk alles