Contact

Project

Datagedreven werken dankzij Master Data Management Platform

Sinds september 2021 is Mitchel Masius, consultant bij FTE Groep, werkzaam als Data Management Consultant bij de Rabobank. Binnen de Rabobank heeft de Workforcemanagement (WFM)-afdeling de ambitie om beter te kunnen voorspellen welke klantvraag er op welk moment komt, zodat de juiste medewerkers van de Rabobank beschikbaar zijn. Dit zorgt voor een kostenefficiënte klantenservice en een hoge klanttevredenheid. Met de hulp van Mitchel kan de WFM-afdeling steeds meer datagedreven werken.

Mitchel: “Om in de ambitie van de Rabobank te kunnen ondersteunen help ik bij het opzetten van een Master Data Management Platform, ofwel een Single Point of Truth. Dit platform moet ervoor zorgen dat er één centrale plek is voor het WFM-team om hun data op te halen, waardoor zij op een uniforme manier kunnen rapporteren. Dit zorgt ervoor dat ze met dezelfde cijfers gaan rapporteren over de (K)PI’s en men dezelfde taal gaat spreken. De discussies over de datadefinities worden al aan de voorkant gevoerd. Deze versimpeling zorgt voor een gestroomlijnder proces van businessvraag tot inhoudelijk kwalitatief goed antwoord.

Naast het voeren van de discussies over de data definities, het uitzetten van de architectuur en discussiëren over onze way-of-working geef ik trainingen aan mijn teamgenoten om iedereen zo snel mogelijk up-to-speed te krijgen. Ik werk dagelijks intensief samen met mijn collega’s om de kennis, technieken en richtlijnen te borgen binnen het team. De mate van datagedrevenheid binnen het team is groot en daardoor werken wij goed samen.

Uiteindelijk werken wij gezamenlijk vanuit een kwalitatief sterke basis om straks duidelijke analyses en prognoses op te kunnen leveren en dat is toch wel het mooiste dat ik kan achterlaten.”

Gerelateerd

Bekijk alles