Contact

Project

“Teams moeten straks zelf organiserend zijn en dilemma’s oplossen”

Behoeftes van klanten op effectieve wijze realiseren, wendbaar blijven in een dynamische en snelle markt en maatschappelijke impact meten van producten en klantkeuzes vraagt om een Agile gedreven organisatie. Een van onze opdrachtgevers kiest voor het neerzetten en realiseren van deze duurzame verandering middels een Agile Transformatie. David werkt via FTE Groep bij deze opdrachtgever als Agile Transformatie Coach en vertelt graag meer over zijn opdracht.

 Als Agile Transformatie Coach is het belangrijk om te weten waar je kracht ligt, hoe je als team de beste resultaten kunt neerzetten en te weten wanneer iemand het meest in zijn of haar kracht staat. Dit geldt voor zowel individueel- als op samenwerkingsniveau. Op dit moment zijn we nog bezig met alle voorbereidingen om straks bij de diverse Hubs op eenduidige wijze de Agile Transformatie te kunnen realiseren. Verder zijn we de advies aanvraag aan het voorbereiden en de organisatie op teamniveau (binnen de Hubs) aan het ontwerpen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de Agile Inrichtingsprincipes. Het is belangrijk dat er bij de verschillende Hubs een duidelijke kader ten aanzien van de scope wordt opgesteld, zodat we zeker weten dat al het werk dat nu wordt gedaan straks op de juiste plek terechtkomt.

In mijn rol als Agile Transformatie Coach zal ik dus op een bepaalde wijze de Hubs ondersteunen. Mijn doel is dat de teams straks zelf organiserend zijn en dilemma’s samen kunnen oplossen. Dit vraagt van iedereen in de organisatie om op een nieuwe manier te gaan werken en ander (leiderschaps)gedrag te vertonen. Het is mooi om te zien dat de eerste resultaten tijdens deze Agile Transformatie al zichtbaar worden.

Het leukste aan mijn opdracht is dat ik als Agile Transformatie Coach niet alleen collega’s verder op weg help, maar ook zelf nieuwe dingen leer. Ik groei op het gebied van Agile volwassenheid en Agile design en werk samen met een groep leuke collega’s. Dat ik een bijdrage kan leveren aan het duurzaam neerzetten en realiseren van een Agile Transformatie bij deze opdrachtgever maakt mij trots en zorgt bij mij voor plezier en werkgeluk. Mijn ambitie voor de toekomst is om verder te groeien in Agile leiderschap, waar deze opdracht zeker aan bijdraagt.

Ook een Agile Transformatie Coach nodig?
Wij bieden een hoogwaardige dienstverlening op het gebied van continu verbeteren. Onze business improvers doen het liefst niets anders dan het boeken van concrete resultaten waarmee onze opdrachtgevers hun verbeterambities kunnen realiseren. We maken analyses, geven advies en implementeren. In onze aanpak stellen wij cultuur en de mens centraal. Want alleen door de medewerkers mee te nemen in de verandering zorgen we duurzame resultaten. Ook als wij weer weg zijn.

Onze analisten en consultants beschikken daarvoor over een brede inhoudelijke kennis (naar gelang de cultuur passen de best passende methodiek toe zoals LEAN, Agile of Scrum) en sterke sociale vaardigheden omdat het in het werk vaak gaat over samenwerken, vertrouwen en medewerkers meenemen in de verandering. Neem contact op met Dias Gnanapragasam om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerd

Bekijk alles