Contact

Projecten

  Een dubbele rol als Business Analist en Product Owner

  Een dubbele rol vervullen op je opdracht, waardoor je én de opdrachtgever goed kan bedienen én bezig bent met het realiseren van je eigen ambitie? Het is een uitdaging die Henok met veel plezier is aangegaan. Wendbaar zijn en op het goede moment de juiste rol vertolken. Hij vertelt ons graag hoe dit in de praktijk tot uiting komt.

  Lees meer

  230 data issues oplossen binnen een jaar

  Famke is ruim een jaar via FTE Groep werkzaam bij een grote pensioenuitvoerder als Proces Consultant AI. Deze pensioenuitvoerder heeft de ambitie om met schone en kwalitatieve data in te varen met het nieuwe pensioencontract. Er zijn 230 data issues die binnen een jaar opgelost moeten worden. Om dit soepel te laten verlopen is er een speciaal projectteam opgezet. Hier is Famke onderdeel van en zij vertelt zelf graag meer over haar opdracht.

  Lees meer

  De lean volwassenheid verhogen met PDSA

  De Lean volwassenheid van de operatie verhogen, teamleiders coachen en een Lean Systeem implementeren. Een interessante en uitdagende opdracht waar onze collega Idris dagelijks mee bezig is als Senior Procesmanager bij een grote bank in Nederland. In dit interview vertelt hij alles over zijn way of working.

  Lees meer

  De beweeglijke wereld van projectmanagement

  Nine is bij een overheidsinstelling werkzaam als Project Management Officer. Zij is de rechterhand van de projectleider en geeft gevraagd én ongevraagd advies. Zij vertelt zelf graag meer over de beweeglijke wereld van projectmanagement en haar rol binnen deze dynamische werkomgeving.

  Lees meer

  Data tijdig op orde voor invaren Nieuwe Pensioencontract

  Voor wie zich bezighoudt met het nieuwe pensioencontract, is het een bekend gegeven. Wil je straks soepel kunnen invaren, dan moet al je data op orde zijn. Een flink project, waar Michiel met veel plezier samen met zijn collega’s dagelijks mee bezig is voor een grote pensioenuitvoerder in Nederland. Hij is werkzaam binnen het Grip op Data project als Business Data Analist en vertelt ons graag meer over zijn rol binnen dit team.

  Lees meer

  Logging en monitoring van 41 IT applicaties

  Robin is via FTE werkzaam bij een grote bank in Nederland. Zij hebben de ambitie om de beveiligingsregistratie van hun applicaties verder te optimaliseren. Als Business Analist zorgt Robin ervoor dat per applicatie alles straks goed gelogd en gemonitord wordt, zodat er een duidelijk overzicht is. Robin vertelt graag meer over zijn rol bij deze grote bank.

  Lees meer

  Marjolijn: “Ik ben de verbindende factor tussen IT en de Data Cleansers”

  Marjolijn is als Data Steward onderdeel van het Grip op Dataproject bij APG. Met dit project is er letterlijk meer grip op data en door alle data issues op te lossen, wordt ook het systeem direct opgeschoond. En niet geheel onbelangrijk, de deelnemer krijgt waar hij recht op heeft. Marjolijn vertelt graag meer over haar rol binnen dit project.

  Lees meer

  Module ontwikkeling bij Axini

  FTE heeft een module ontwikkeld in samenwerking met Axini die de URM berekening voor een pensioenfonds kan uitvoeren. Door gebruik te maken van Model Gebaseerd Werken en het URM model zijn problemen eenvoudiger intern opgelost en is de afhankelijkheid van externe partijen lager geworden. We nemen je graag mee in onze aanpak.

  Lees meer

  Communicatietester zorgt voor 100% foutloze pensioencommunicatie

  FTE Groep heeft voor een grote verzekeraar een communicatietester ontwikkeld die eenvoudig en snel documenten kan controleren op inhoud. Hiermee kunnen we 100% foutloze documenten voor onze klanten garanderen. We nemen je graag mee in onze aanpak.

  Lees meer

  Bedrijfsprocessen optimaliseren met de DMAIC-methode

  Een lerende organisatie creëren bij Nationale Nederlanden met de DMAIC-methode om het bedrijfsproces te optimaliseren. Alex vertelt hoe hij dit heeft aangepakt als Proces & Change Consultant.

  Lees meer

  Ontwikkelketen versnellen met Model-gebaseerd Werken

  Minder schakels in de ontwikkelketen, het proces eenvoudiger maken en versnellen. Zelf software ontwikkelen en geautomatiseerd testen. Model Gebaseerd Werken op het Axini Modelling Suite platform (AMS) maakt het mogelijk. FTE Groep heeft een URM-oplossing ontwikkeld die afgestemd is op de wensen van Stichting Pensioenfonds Campina.

  Lees meer

  Dataconversie verzorgen bij PGGM

  FTE brengt vernieuwd administratiesysteem op orde en verbetert samenwerkingen. Dit hebben wij gedaan door dataconversie te verzorgen voor twee SQL-server databases bij de invoering van het nieuwe administratiesysteem. Tevens is de kwaliteit van de oude data aangepakt en zijn er verbeterde rapportages verzorgd.

  Lees meer

  Systeemkoppelingen zijn als aderen in het lichaam

  Martijn is bij PGB Pensioendiensten werkzaam als functioneel beheerder binnen de afdeling ICT Operations. Een veelzijdige functie. Puzzelen en zaken oplossen, is de rode draad in zijn werkzaamheden. Hij vertelt zelf graag meer over zijn rol en het team waar hij onderdeel van is.

  Lees meer

  Geen uurtje factuurtje, maar sturen op resultaat

  Een prijs bepalen voor je dienstverlening op basis van het te behalen resultaat. Dat is de aanpak waar FTE Groep, Plek Amsterdam en Agile Verander Coach en Consultant Judith Degens in hun samenwerking voor kozen. Met veel enthousiasme vertellen zij over deze innovatieve manier van werken en wat de impact is geweest.

  Lees meer

  De verbindende schakel zijn en rust bewaren

  Als programmasecretaris ondersteunt Jay de programmadirecteur en het MT binnen het ERTMS-programma bij ProRail. Structuur aanbrengen, overzicht bewaren. Jay bewaakt de integriteit en is verantwoordelijk voor de informatiemanagement binnen het programma. Hij neemt ons mij in zijn ‘spin in het web’ functie.

  Lees meer

  Datagedreven werken dankzij Master Data Management Platform

  Mitchel is werkzaam als Data Management Consultant bij de Rabobank. Binnen de Rabobank heeft de Workforcemanagement (WFM)-afdeling de ambitie om beter te kunnen voorspellen welke klantvraag er op welk moment komt, zodat de juiste medewerkers van de Rabobank beschikbaar zijn. Dit zorgt voor een kostenefficiënte klantenservice en een hoge klanttevredenheid. Met de hulp van Mitchel kan de WFM-afdeling steeds meer datagedreven werken.

  Lees meer

  De organisatie compliant krijgen bij Rijkswaterstaat

  FTE heeft op tactisch niveau als Senior Privacy Adviseur deel uitgemaakt van het AVG-implementatieteam van Rijkswaterstaat. Er is bij de medewerkers bewustwording gecreëerd omtrent het begrip privacy en er is inzichtelijk gemaakt welke gegevens men nu precies heeft en waarvoor deze feitelijk worden gebruikt.

  Lees meer

  Een release succesvol overdragen geeft voldoening

  Met een door Scildon nieuw aangekocht systeem om processen nog meer te kunnen automatiseren is FTE Groep ingevlogen om te zorgen voor een soepele overgang naar het nieuwe systeem. In de afgelopen 2,5 jaar heeft onze functioneel beheerder samen met zijn team al een aantal kleine en grote releases opgeleverd. De ambitie voor 2023 is kostenbesparing: processen optimaliseren, zodat er minder handmatig gedaan hoeft te worden.

  Lees meer

  Voor iedere uitdaging is een oplossing

  Irma is als tester en scrum master werkzaam op de ontwikkelafdeling van de pensioenorganisatie. Op deze afdeling wordt er zorg gedragen voor het onderhoud van de systemen. Dit is ook de plek waar systemen worden ontwikkeld en wet-technisch worden aangepast. Irma ziet haar duorol als een gouden combinatie. Ze neemt je mee in haar verhaal.

  Lees meer